Palmdale'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Palmdale, ABD Kaliforniya Eyaleti'nin yaklaşık 160 bin nüfuslu mütevazı merkezlerinden biridir. Palmdale'nin tarihi, turistik, kültürel zenginlikleriyle gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Palmdale'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sierra Pelona Dağları

Güney Kaliforniya'da enine aralıklarla devam eden bir dağ sırasıdır. Sierra Pelona Ridge olarak da anılmaktadır. En yüksek noktası Burnt Peak tam 1765 metreyi bulmaktadır. Bu bölgede yazlar kuru ve soğuk, kışlar ise ılıman ve yağışlı geçer. Bölgede Hughes Gölü, Elizabeth Gölü, Yeşil Vadi gibi sulak alanlar ve Kereste ve Çim Dağı gibi yeşil bölgeler de bulunuyor. Dağ bisikleti, tırmanış ve yürüyüş sevdalılarının hemen hemen yılın her döneminde uğrak mekanlarından biri haline gelen Sierra Pelona Dağları'nı Palmdale gezi rehberinize kaydetmeyi aklınızdan çıkarmayın.

sierra-pelona-daglari-001.jpg

 

Bouquet Reservoir (Buket Rezervuar)

bouquet-reservoir.JPG

Palmdale'de bulunan Bouquet Reservoir Kaliforniya Eyaleti'nin en değerli doğal güzelliklerinden biri olarak ünlenmiştir. Uzunluğu 1,5 km olan göl tam 3 km genişliğe sahiptir. Deniz seviyesinden 915 metre yükseklikte şahane bir cevher olan göl 254 hektarlık bir bölgeyi içine almaktadır. Göl etrafıyla mükemmel bir uyum içerisindedir. Özellikle manzara meraklılarını bünyesine çeken şahane gölü, Palmdale seyahatiniz sırasında mutlaka görmelisiniz.

 

Dry Town Water Park

dry-town-water-park.jpeg

Palmdale Oasis Park ve Recreation Center tarafından 2006 yılında açılmış kentin önemli bir eğlence mekanı olan su parkıdır. Palmdale'nin güneydoğusunda bulunan park haftasonları da dahil olmak üzere her zaman açıktır. Parkın en özel bölümleri su kaydırakları, su oyun cihazları-düzenekleri ve rengarenk havuzlarıdır. Palmdale halkının özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği Dry Town Water Park, kente gelen yabancıların da dikkat merkezinde yer ediyor. Bu parkı eğlenmek ve serinlemek adına Palmdale'nin gezilecek görülecek yerlerinden biri olarak değerlendirebilirsiniz.

 

Barrell Springs Trail

barrel-springs-trail.jpg

Yan tarafları ahşap bariyerlerle çevrili olan toprak bir yoldur. Çevresindeki bitki örtüsüyle otantik bir görüntü oluşturan Barrell Springs Trail, özellikle yürüyüş, jogging ve bisiklet meraklılarının en fazla ilgi gösterdiği alanların başında gelmektedir. AV Heritage Foundation, The Antelope Valley, Trails Recreation ve Environmental Council tarafından ortaklaşa kurulan bölgede at biniciliği hizmeti de vrilmektedir. Burası kuşkusuz Palmdale'nin en turistik yerlerinden biridir.

 

Antique Asylum

antique-asylum.jpg

Burası Palmdale'de antik eşyaların sergilendiği ve bazılarının hediyelik olarak pazarlandığı önemli bir mekandır. Kentin 6. Caddesi'nde bulunmaktadır ve her gün saat sabah 11.00 ila 17.00 arasında hizmet vermektedir. Antique Asylum'un bir bölümünde son moda pahalı saat aksesuarlarının satışı da gerçekleştirilmektedir. Kenti ziyaret eden yerli yabancı hemen hemen tüm misafirler bu mekandan bir hediye veya hatıra tarzında eşyalar satın almaktadır. Palmdale'nin en turistik yerlerinden birine çevrilen Antique Asylum'u mutlaka ziyaret edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.