Paça Çorbası Tarifi

Rendelenen havuçların sotelenmesiyle beraber sofralarınızda harika bir meze servis etmek ister misiniz? Ağzınıza layık olan ve bir kez tattığınızda vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet. İşte sizler için hazırladığımız havuç yoğurtlaması tarifi…
Paça Çorbası Tarifi

Arnavut Ciğeri Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 700 Gram Kuzu Ciğeri
  • 1 çay Bardağı Un
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

Kızartma için;

  • 2 çorba Kaşığı Un ( ikinci kez kızartma için )
  • 1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Bol vitaminli ve bol lezzetli bir çorba olan paça çorbası, içerisinde bulundurduğu malzemeler sebebiyle adeta bir sağlık deposudur. Temizlenip tütsülenmiş kuzu yağının diğer malzemelerle birleşimi sonucunda ortaya çıkan bu harika lezzeti, sizler de tarifimizi okuyarak hane halkına kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde servis edebilirsiniz.

 

Paça Çorbası ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Paça çorbasının yapımına başladığınızda ilk olarak paçaları güzelce temizleyin ve suyunu akıtarak yıkama işlemini tamamlayın.
  2. Sonrasında düdüklü tencere içerisine kuzu paçaları ekleyin ve üzerine 6 bardak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın. 1 saat kadar bir süre pişirin.
  3. Paçalarınızı pişirdikten sonra suyunu çorba tenceresine koyun ve suyunu alırken kemiklerden çıkan jölemsi yağını güzel bir şekilde ayrıştırın. Daha sonra tenceredeki suya bunu da ekleyin.
  4. Diğer yandan terbiyesi işlemine geçin ve derin bir kaba tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpın.
  5. Daha sonra içine biraz da çorbanın suyundan ilave ederek tekrar karıştırın.
  6. Bu aşamadan sonra suyunuzu koyduğunuz tencerenin içerisine terbiyenizi karıştırarak yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  7. İstediğiniz kadar da sarımsak katabilirsiniz.
  8. Bu aşamanın ardından sosun yapımına geçin ve 3 diş sarımsağı iyice döverek içerisine 3 yemek kaşığı sirke,1 tatlı kaşığı da pul biber ekleyerek, çorbanın üzerine dökülecek sosu hazırlayın.
  9. Yemeğiniz kaynadıktan sonra üzerine istediğiniz miktarda tuz ilave edin ve paça çorbasını servise sunun.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.