Öznur Çalık Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili olan Öznur Çalık, 1965 yılında Pütürge-Doğanyol’da doğmuştur.
Öznur Çalık Kimdir

Öznur Çalık’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1988 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Çalık, Yüksek Lisansını ise Sosyal Politikalar üzerine yaptı. Aile, kadın, çocuk, bebek, sağlık ve sosyal konularda çeşitli çalışmalar yürüten Çalık, bu alanlarda faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi.

Öznur Çalık’ın Siyasi Hayatı

Kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer alan Çalık, 2003 yılında partisinin ilk Olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi.  23. ve 24. dönem Malatya Milletvekilliği yapan Çalık, bu süre boyunca; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalık, 30 Ağustos 2014 tarihinde ise AK Parti Halkla İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 2016'nın Mayıs ayından itibaren AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi kendisine verildi ve halen bu görevini yürütmektedir.  

Öznur Çalık, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.

Çalık, evli ve iki çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.