Özlem Düvencioğlu Kimdir

Hırsız Polis isimli dizi ile dikkatleri üzerine çeken Özlem Düvencioğlu, 22 Kasım 1980’de Almanya’da dünyaya geldi.
Özlem Düvencioğlu Kimdir

Özlem Düvencioğlu Biyografisi

Annesi Makedon, babası ise Bulgar göçmeni olan Özlem Düvencioğlu, Almanya’da dünyaya geldi. Hukuk ve ekonomi eğitimi alan Özlem Düvencioğlu, çalıştığı için eğitimine devam edemedi. Üniversite eğitim dönemlerinde emlakçılıkla uğraştı. Modellik de yapan Özlem Düvencioğlu Almanya’da bazı reklam filmlerinde yer aldı. Almanya’dan Türkiye’ye geldiğinde gelen teklif üzerine Hırsız Polis isimli dizide rol almayı kabul etti. Aynı zamanda oyuncu Yelda Reynaud  ile birlikte yapım şirketi kurdu.

2005’te Hırsız Polis isimli dizide Mavi karakterini canlandırdı. Babası terk eden annesi ölen Mavi kardeşlerine bakmak için bir hırsızlık çetesine katılır. Hırsızlık yaptığı sırada komiser Çınar tarafından yakalanır ve büyük bir aşk bu şekilde başlar. Aşkın Kanunu Olmaz mottosuyla yayın hayatına başlayan dizinin başrollerinde Uğur Yücel, Timuçin Esen ve Özlem Düvencioğlu yer aldı. Dizi iki sezon sonra sona erdi.

2007’de ise Parmaklıklar Ardında isimli dizide sert hapishane müdiresi Handan karakterini canlanırdı. Dizi suçlu, suçsuz, güçsüz, kadınların bir hapishanede verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyor. Kimi zaman birbirleriyle, kimi zaman ise gardiyanlarla birbirlerine giren kadınlar ne olursa olsun kendi aralarında oluşan dostluk bağlarını koparmıyorlar. Dizinin başrollerinde ise Selda Alkor, Serra Yılmaz, Devin Özgür Çınar, Yelda Reynaud, Özlem Düvencioğlu, Sinan Albayrak ve Özlem Başkaya yer aldı.

Rol Aldığı Diziler :

  • 2005- Hırsız Polis
  • 2007- Parmaklıklar Ardında

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.