Özel Sağlık Sigortası Nedir? Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özel sağlık sigortası nedir? Özel sağlık sigortası yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz? Özel sağlık sigortası poliçeleri ve kapsam alanları hakkında bilgiler.
Özel Sağlık Sigortası Nedir? Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özel Sağlık Sigortası Poliçesi

Sigortalanan kişinin hastalık, kaza ve acil durumlarda oluşan sağlık giderlerinin poliçe özel- genel şartlarında belirlenen teminatlar ve limitler dahilinde karşılayan, 1 yıllık olarak düzenlenen sözleşme ve güvencenizdir.

 

Özel Sağlık Sigortalarının 2 ana teminatı bulunmaktadır.

1. Yatarak Tedavi Teminatları

  • Hastane Tedavisi
  • Ameliyat
  • Kemoterapi, Radyoterapi, Diyaliz İşlemleri
  • Küçük Müdahaleler
  • Evde Bakım Hizmetleri
  • Acil Ulaşım Durumları
  • Acil Durumlar
  • Rehabilitasyon

Sigorta şirketlerinin ürünlerinde yatarak tedavi teminatları limitsiz ve katılımsız olarak sigorta şirketi tarafından karşılanır. Örneğin olası bir ameliyat durumundaki toplam faturanın 50000 TL olduğunu düşündüğümüzde tüm fatura sigorta şirketi tarafından ödenir. Ya da yüksek ateşten dolayı hastanede tedavi süreciniz olduğunda yine aynı şekilde tüm fatura sigorta şirketi tarafından ödenir.

2. Ayakta Tedavi Teminatları

  • Doktor Muayenesi
  • Laboratuvar ve Görüntüleme
  • Modern Teşhis
  • İlaç
  • Yardımcı Tıbbi Malzeme

Sigorta şirketlerinin genelinde ayakta tedavi teminatları %80 sigorta şirketi tarafından,%20 ise sigortalı tarafından karşılanır.

Örneğin sigortalı hastaneye gittiğinde 200 TL muayene ücreti, 200 TL görüntüleme, 100 TL’lik de laboratuvar işlemi faturası olduğunu düşündüğümüzde 500 TL’lik toplam faturanın 400 TL’si sigorta şirketi tarafından 100 TL’si ise sigortalı tarafından karşılanır.

NOT: Yatarak tedavi teminatlarında olan limitsiz seçenek, ayakta tedavi teminatları için de belirlenebilir. Ancak sigortalı ile müşteri temsilcisi; olası kullanımlarını ve ihtiyaçlarını doğru belirleyerek limitli planlar da seçebilir.

Katılım Payı

Toplam fatura üzerinden sigortanın üstleneceği miktarı ifade eder.

Limit

Sigorta şirketinin üstlendiği maksimum sağlık giderlerini ifade eder.

 

Özel Sağlık Sigortası Poliçesi satın alırken seçeceğiniz sigorta şirketinizin poliçe özel-genel şartlarına, müşteri temsilcilerinin çalışma prensibine dikkat etmeliyiz.

Çünkü olası bir hastalık durumunda oluşan sağlık giderleri poliçede belirlenen teminatlar doğrultusunda karşılanacaktır.

Müşteri temsilcisi konusunda ise poliçeler 1 yıllık olarak düzenlendiği için her yenileme döneminde işlemlerinizin aynı kişi üzerinden ilerlemesi avantajınıza olacaktır. Hem yıl içerisindeki iletişimleriniz, doğru bilgilendirme ve yönlendirme konusunda uzun yıllar çalışabileceğiniz sigorta temsilcileri seçmenizi öneririm.

 

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ŞİRKETİNİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

1. Ömür Boyu Yenileme Güvencesi Şartlarına

Sağlık sigortası poliçelerinin en önemli noktalarından bir tanesi de kazanılmış haklardır. Sigorta şirketinizin ömür boyu yenileme güvencesi hakkını kaç yılda ve hangi şartlarda kazanacağınızı bilmeniz gerekir.

2. Standart Risk Analizi Süreleri

Sigorta şirketleri periyodik olarak risk değerlendirmeleri yapmaktadırlar. Sigortalılar için oluşabilecek risklere karşı sigorta şirketlerinin risk değerlendirmesi yapma hakkı olduğu için, risk kabul uygulamaları sigortalılar için büyük önem taşır.

Ömür Boyu Yenileme Güvencesi Hakkını kazanmış sigortalılar için poliçesini aynı teminat ve şartlarda yenilemeye devam ettiği sürece sigorta şirketi tarafından risk değerlendirmesi yapılmaz.

3. 7/24 Ulaşabileceğiniz ve Uzun Yıllar Birlikte Çalışabileceğiniz Müşteri Temsilcisi

Sigortalılar için doğru sigorta şirketi ve doğru müşteri temsilcisi ile çalışmak hızlı ve kaliteli hizmet almanızı arttırabilirsiniz.

4. Sizin İhtiyaçlarınızı Doğru Belirleyen ve O Yönde Paketler Oluştabilen Sigorta Şirketleri

Standart paketler yerine; kişiye özel paketler oluşturabilen sigorta şirketleri sizin ihtiyaçlarınızı daha çok karşılayacaktır. Poliçe satın almadan önce müşteri temsilciniz ile görüşerek ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz.

5. Anlaşmalı Kurumlar

Sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu kurumlar ve o kurumlardaki provizyon süresi hızlı ve kaliteli hizmet almanız için belirleyici faktörler arasındadır.

Ayrıca sigorta şirketleri anlaşmalı olduğu kurumlarda sigortalılarına indirimler sağlayan sigorta şirketleri de araştırılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.