Özbek Pilavı Tarifi

Türk toplumlarının değişilmez yemeklerinden bir tanesi olan pilavın, her yöreye ait birçok farklı türü bulunmaktadır. Öyledir ki, ülkelerin kendi ismini alan pilavları dahi vardır. Tarifimizde yer alan Özbek pilavı da bu türlerden sadece bir tanesidir.
Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı koyun eti
  • 2 bardak pilavlık pirinç
  • 5 kaşık yağ
  • 3 bardak su
  • 1 orta boy soğan
  • Toz halinde bir fiske kakule, bir fiske karanfil, bir fiske tarçın
  • Yeteri kadar tuz


Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

Meşhur Özbek pilavı yapımı itibarıyla diğer pilav çeşitleri gibi hem kolay hazırlanabilen hem de kısa süre pişirilen bir yiyecektir. Her türlü sofrada da yer alabilen Özbek pilavı, üzerindeki etlerle de enfes bir lezzet ortaya çıkarmaktadır. Siz de eğer Özbek pilavını misafirlere ya da ev halkına sunmak isterseniz, sizin için hazırladığımız Özbek pilavı tarifini hemen okuyabilirsiniz.

 

Özbek Pilavı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Özbek pilavının yapımına başladığınızda ilk olarak iki bardak pirinci sıcak sayılabilecek bir suda ıslatın ve yarım saat kadar bir süre bekletin.
  2. Diğer yandan bir tencerede dört kaşık yağ üzerine dilimlenmiş soğanı ekleyin ve bu karışımın üzerine kuşbaşı koyun etini ekleyin. Bu karışımı kavurmaya başlayın ve daha sonra üzerine 1 bardak su dökerek kısık ateşte pişirin. Pişen etler suyunda ayrılacaktır ve suya süzülecektir.
  3. Sonrasında bir kaşık yağ ile etleri kızartın. Bir tencereye kalan etin suyu adi su ilavesiyle üç bardağa tamamlayın. Tuzu, kakulesi, karanfili ve tarçını serperek bir kez güzelce karıştırın.
  4. Tencerenin dibine kızartılan etleri güzelce dökün. Islatılan pirinçleri de soğuk su ile iki defa yıkayın ve güzelce süzün.
  5. Daha sonra tencereyi ateş üzerine koyun ve süzülen pirinçleri üzerine dökün Döküm işlemini tamamladıktan sonra da üzerine güzelce düzleyin. Böylece kızartılmış, pişmiş etler altta kalır.
  6. Hazırladığınız sıcak suyu kenardan yavaşça dökün.
  7. Tencerenin kapağı kapatın ve İki dakika sonra hafif ateşte yine kapalı olarak suyunu çektirin. Pilavı sakın ola karıştırmayın.
  8. Suyunu çeken pilav ateşten alın ve daha sonra on beş dakika kadar kapalı tutun.
  9. Ardından büyük bir servis tabağına pişen pilavı ters düz yapın.
  10. Bu aşamadan sonra etlerinde üstte kalması gerekir. Özbek pilavınız servise hazır.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.