Ozan Çobanoğlu Kimdir

Tek Türkiye isimli dizide canlandırdığı Tarık karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Ozan Çobanoğlu, 6 Şubat 1980’da Kars’da dünyaya geldi.
Ozan Çobanoğlu Kimdir

Ozan Çobanoğlu Biyografisi

Halk ozan Murat Çobanoğlu’nun oğlu olan Ozan Çobanoğlu, Hacettepe Üniversitesi’nde oyunculu üzerine eğitim aldı. Mezun olunca Devlet Tiyatroları’nda görev almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Sırlar Dünyası isimli televizyon programı ile geçti. Evli olan genç oyuncu aynı zamanda bir çocuk sahibidir.

2007’de yayınlanmaya başlayan Tek Türkiye isimli dizide Tarık karakterini canlandırdı. Başarılı bir doktor olan Tarık’ın Güneydoğu’ya bir meslektaşının daveti ile gider fakat beklenmedik olaylar Tarık’ın köyde kalmasına ve sonrasında kendini büyük bir maceranın içinde bulmasına neden olur. Dizinin başrollerinde ise Ozan Çobanoğlu, Ezgi Sertel, Müjgan Gönül, Sabri Özmener ve Özlem Akınözü yer aldı. Daha sonra ise Kollama isimli dizide Mustafa karakterini canlandırdı. Dizi, emniyette kurulan özel birimde yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı, Süeda Çil, Gökçe Akyıldız ve Ayçin Tuyun yer aldı.

2010’da ise Paramparça isimli dizinin senaryo, yapımcılığı ve başrolünü üstlenmiştir. Film, geçmişinden kaçmaya çalıştıkça içine girer. Filmin başrollerinde ise Ozan Çobanoğlu, Ezgi Sertel, Kadim Yaşar ve Fatih Yurdakul yer aldı. Daha sonra ise Anneler ile Kızları isimli dizide Ömer karakteri ile kamera karşısına geçti. Farklı hayatlar yaşayan iki kadın ve kızlarının yolları aynı kaderde kesişir. Hayat karşısında birlikte mücadele veren kadınlar ve kızlarının yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde Ebru Özkan, Feride Çetin, Ozan Çobanoğlu ve Levent Üzümcü yer aldı.

Senarist ve yönetmenliği kendisinin yaptığı Eksik Sayfalar isimli filmde yer aldı. Film, 8 üst düzey yönetici kendilerini bir anda bilmedikleri tam donanımlı bir ofiste bulurlar. Ne yapacağını bilmeyen 8 kişinin yaşadığı gerilimi anlatan filmin başrollerinde Hüseyin Avni Danyal, Ebru Şahin, Tolga Güleç, Kaan Çakır, Soydan Soydaş ve Ozan Çobanoğlu yer aldı. 2014’de ise Küçük Ağa isimli dizide Bülent karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Birce Akalay ve Sarp Levendoğlu yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler :

  • 2002- Sırlar Dünyası
  • 2006-Yağmurdan Sonra
  • 2007- Tek Türkiye
  • 2008-Kollama
  • 2009-Ritmini Arayan Kalpler
  • 2010-Paramparça
  • 2011- Anneler il Kızları
  • 2013-Eksik Sayfalar
  • 2014- Küçük Ağa
  • 2016 - Arka Sokaklar

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.