Ozan Aydemir Kimdir

Çılgın Dershane film serilerinde canlandırdığı Fırıldak Hasan karakteri ile kamera karşısına geçen Ozan Aydemir, 29 Mayıs 1982'de İstanbul'da dünyaya geldi.
Ozan Aydemir Kimdir

Ozan Aydemir Biyografisi

1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek okulundan mezun oldu. Ozan Aydemir mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde Yarı zamanlı akademik personel olarak Dans Eğitimleri vermiştir.

Oyunculuğunun yanı sıra dans gösterilerinde de yer alan Ozan Aydemir, "Benimle Dans Eder misin?" yarışmasında birinci olarak ismini duyurdu.

ozan-aydemir2.jpg

Kamera karşısına ilk kez Çılgın Dershane isimli filmde canlandırdığı Fırıldak Hasan karakterini canlandırdı. Film, batmak üzere olan dershanelerini kalkındırmak için bir kampanya başlatan yönetimin tüm öğrencileri ile birlikte tatile çıkmasını ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Filmin baş rollerinde ise Cüneyt Arkın, Hande Ataizi, Mustafa Topaloğlu, Pakize Suda, Tuba Ünsal ve Mehmet Aslan yer aldı.

2008'de Ayakta Kal isimli filmde Osman karakterini canlandırdı. Film, ekonomik olarak farklı dünyalarda yaşayan bir grup öğrencinin yaşadıklarını ve aralarında olan, bitmek bilmeyen husumeti anlatıyor. Filmin baş rollerini ise Sinem Kobal ve Mehmet Aslan yer aldı.  

ozan-aydemir4.png

2014'te "Çılgın Dershane 4: Ada" isimli filmde "Fırıldak Hasan" karakterini canlandırdı. Film, tatil yapmak isterken yanlışlıkla ıssız bir adaya düşen bir grup gencin, komik ve korku dolu maceralarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Paşhan Yılmazel, Hilmi Cem İntepe, Ozan Aydemir, Biran Damla Yılmaz, Ferhat Yılmaz, Okan Karacan yer aldı. Daha sonra ise "Çılgın Dershane Üniversitede" isimli dizide "Fırıldak Hasan" karakterini canlandırdı. Dizi, üniversiteyi kazanamayan bir grup öğrencinin, kendi sahte üniversitelerini kurmalarını ve sonrasında yaşanılanları komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde Paşhan Yılmazel, Duygu Çetinkaya, Okan Karacan, Yasemin Erkent ve Mustafa Topaloğlu yer aldı. 

Oyunculuk ve sahne sanatları üzerine yoğunlaşan Ozan Aydemir 2013 yılında Odadans’ı kurmuştur. Aydemir, 2018 yılında TRT belgesel’de yayınlanan “Uslu Duramayanlar” documantary belgeselinde ana cast olarak performans sergileyip Dünya’nın bir çok ülkesinde extreme sporları denerken aynı zamanda Türk tarihini farklı bir bakış açısıyla anlatımı sunmuştur.

Aktif olarak dansçı antrenörlüğü yaparak ülkemizde uygun statüde sahne sanatçısı yetiştirmektedir.

Ozan Aydemir'in Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Çılgın Dersane Üniversitede-2014
  •  Çılgın Dersane 4 - Ada -2014
  •  Çılgın Dersane 3 -2014
  •  Ayakta Kal -2009
  •  Çılgın Dersane Kampta-2007
  •  Çılgın Dersane -2007

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum