Oya Unustası Kimdir

Kalbim Ege’de Kaldı isimli dizide canlandırdığı Zeliha Gıpgıp karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Oya Unustası Kimdir

Oya Unustası Biyografisi

Annesi Selanik, babası Bulgaristanlı olan genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda eğitim aldı. Mezun olduktan sonra kariyerini oyunculuk alanında ilerletmek için Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri aldı. Daha sonra Miss Turkey’ye katıldı fakat derece elde edemedi. Yarışmanın birincisi Rüveyda Öksüz yer aldı. 

Kamera karşısına ilk kez Kaybedenler Kulübü isimli filmde canlandırdığı ufak bir rol ile geçen Oya Unustası, daha sonra İzmir Çetesi isimli dizide Duru karakterini canlandırdı. Dizi, parasını bir çeteye kaptıran Cemal isimli bir adam, parasını geri alabilmek adına çetenin dolandırıcılık işine katılmayı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kadir İnanır, Kenan Ece, Mustafa Üstündağ, Erkan Sever, Selin Şekerci ve Nusret Çetinel yer aldı. 2013’te ise Sevdaluk isimli dizide rol aldı. Dizi, geçmişten günümüz kadar gelen bir aşkın nefretle olan karışımını anlatıyor. Dizinin başrollerin Demet Akbağ, Erdal Özyağcılar, Devin Özgür Çınar, Cengiz Bozkurt ve Nilay Erdönmez yer aldı.

2014’te ise Beyaz Karanfil isimli dizide rol aldı. Dizi, suçu olmadan yıllarca hapishanede yatan bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kenan Çoban, Çağlar Ertuğrul, Hakan Boyav, Okan Turan, Oya Unustası ve Ali Sürmeli yer aldı. 2015’te ise Kalbim Ege’de Kaldı isimli dizide Zeliha karakterini canlandırdı. Dizi, ninenlerinin zoru ve paraya olan ihtiyaçları yüzünden evlenen Zeliha ve Mustafa’nın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Alper Saldıran, Oya Unustası, Eren Hacısalihoğlu, Aslı Omağ ve Lemi Filozof yer aldı. 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :  

  • İzmir Çetesi 
  • Sevdaluk 
  • Beyaz Karanfil 
  • Kalbim Ege’de Kaldı 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.