Osmaniye' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Osmaniye' de gezilip görülmesi gereken yerleri haberimizde bulabilirsiniz.
Osmaniye' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Osmaniye tarihi mekanları bulunan, doğasıyla, yaylalarıyla ünlü şehirlerimizden bir tanesidir. Osmaniye' de gezilip görülmesi gereken çok sayıda yer vardır. İşte Osmaniye' nin gezilip görülmesi gereken en güzel mekanları;
 

Karatepe- Aslantaş Açık Hava Müzesi

Kadirli ilçesinde bulunan, Hitit uygarlığı zamanında sınır kalesi olarak kullanılırmış. Karatepe Aslantaş açık hava müzesi Osmaniye' de ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Müzede fenike ve hitit yazıları olan tablet ve atölyeler sergilenmektedir.
 

karatepe-aslantas-acik-hava-muzesi.jpg
 

Bodrumkale- Kastabala Şehri

Bahçe köyünün sınırları içinde bulunan şehir, geçmişten bugüne tarihi kalıntıları korumayı başarmış bir bölgedir. Şehirde kilise, kale, hamam, stadyum ve daha birçok tarihi eser niteliğinde yapı bulunmaktadır. Osmaniye' nin en önemli ve meşhur ören yerlerinden birisidir.
 

bodrumkale-kastabala-sehri.jpg
 

Toprakkale Kalesi

Kalenin yapımı M. Ö 2000' li yıllar olarak bilinmektedir. Kale o yıllardan sonra tadilat görmüş ve siyah taşlarla yeniden onarılmıştır. Osmanlı zamanında Kınık Kalesi olarak bilinen kale, Toprakkale adını daha sonradan almıştır.
 

toprakkale-kalesi.jpg
 

Harun Reşit Kalesi

Kale Harun Reşit' in uç beyi Faraç Bey, tarafından 699 yılında yaptırılmıştır. Kale askeri yönden büyük öneme sahiptir. Kalede zamanında Türk mücahitler kalmış ve iskan edilmiştir.
 

harun-resit-kalesi-001.jpg
 

Kaypak Kalesi

Osmaniye' de kaypak yolu üzerinde bulunan kaypak kalesi, kalecik barajının hemen yanındadır. Kale dikdörtgen şekilde olup, çevresi 800 metredir. Kalenin içinde çam ağaçları vardır. Ayrıca su sarnıçları ve bina kalıntıları da vardır.
 

kaypak-kalesi.jpg
 

Bodrum Kalesi- Kastabala Şehri

Osmaniye il merkezine 12. uzaklıktaki, Bahçeköy mevkinde bulunan kale bir kaya çıkıntısı üzerinde yer alır. Kale 13. y.y da Haçlı ordusu tarafından yaptırılmıştır.
 

bodrum-kalesi-kastabala-sehri.jpg
 

Ağcabey Cami

Osmaniye' nin Bahçe ilçesinde bulunan cami Ağcabey isminde bir kişi tarafından yaptırılmıştır. Yapım tarihi 1809 olarak bilinmektedir. Cami çok değişik ve gösterişli bir mimariye sahiptir.
Osmaniye' de Ağcabey cami ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

 

agcabey-cami.jpg
 

Zorkun Yaylası

Çukurova bölgesinden bulunan ve Osmaniye' nin en meşhur ve güzel yaylalarından bir tanesidir. Yazın pek çok insan tarafından tercih edilen yayla çeşitli etkinliklere ve şenliklere ev sahipliği yapar. Osmaniye' ye yolunuz düşerse zorkun yaylasını mutlaka görmelisiniz.
 

zorkun-yaylasi.jpg
 

Şarlak Şelalesi

Osmaniye' nin Kadirli ve Sumbas ilçe sınırları içinde bulunan şelale, Osmaniye' nin en güzel doğal güzelliklerinden birisidir. Şarlak şelalesi adeta manavgat şelalesinin diğer bir versiyonudur. Osmaniye' de görülmeye değer yerlerden birisidir Şarlak Şelalesi.
 

sarlak-selalesi.jpg
 

Karaçay Şelalesi

Şehir merkezine çok yakın olan şelale, Akdeniz'de bulunan tüm bitkileri bulabileceğiniz ve muhteşem görüntüye sahip olan bir doğa harikasıdır. Karaçay Şelalesi'ne gitmek isterseniz belli bir noktaya kadar arabayla, bir noktadan sonra da patika yolu yürüyerek gitmek zorundasınız.
 

karacay-selalesi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.