Osman Okyay Kimdir?

1966 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Osman Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı görevlerinde bulunmaktadır. Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ile evlidir.
Osman Okyay Kimdir?

OSMAN OKYAY’IN BİYOGRAFİSİ

Osman Okyay, 1966 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini tamamladıktan sonra 1988 yılında üniversite eğitimine başladı. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye’deki eğitimini tamamladıktan sonra aynı dalda New Hampshire Üniversitesi'nde master yaptı. Bu eğitim serüveni 2 yıl sürdü.

osman okyay zeynep bodur okyay

Osman Okyay, bu süre içerisinde 1994 yılında Koç Üniversitesi'nde MBA programına katıldı.

OSMAN OKYAY’IN KARİYERİ

1990 yılında Türkiye’ye dönen Osman Okyay, iş hayatına ilk atılımını gerçekleştirdi ve Digital Equipment Corporation'da Planlama Müdürü olarak görev aldı. 1993 yılında ise Kalekalıp Makine ve Kalıp Sanayi A.Ş. bünyesine katıldı. Burada Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu. Osman Okyay halen Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

OSMAN OKYAY’IN GÖREV ALDIĞI KURULUŞLAR

DEİK'te Türk - İngiliz İş Konseyi ve Türk - Hollanda İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesidir. Ayrıca, Türk İş Adamları Derneği'ne (TÜSİAD), Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne ve İstanbul Sanayi Odası'na üyedir.

 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum