Osman Can Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan Osman Can, 1968 yılında Iğdır’da doğmuştur.
Osman Can Kimdir

Osman Can’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Erzincan Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Daha sonra Almanya’nın Köln Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladı. 2000 yılında doktorasını, 2006 yılında doçentliğini, 2013 yılında ise Profesör ünvanını aldı.
 
2002 yılında Anayasa Mahkemesine Raportör-Hâkim olarak atandı. 2003 yılında ise kendi kurduğu Türk-Alman Kamu Hukukçuları Forumunda Türkiye Koordinatörlüğü görevini üstlendi. 2010 yılında ise Demokrat Yargı derneğinin kuruluşunda bulundu. 2010 yılında Hukukçular Derneği’nce “yılın hukukçusu” ödülü, 2011 yılında ise Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “yılın fikir adamı” ödülüne layık görüldü.

2011 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak ders vermeye başladı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen 25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Osman Can, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. ,

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.