Osman Baydemir Kimdir

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili olan Osman Baydemir, 1971 yılında Diyarbakır'da doğmuştur.
Osman Baydemir Kimdir

Osman Baydemir Biyografisi

Osman Baydemir’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, bir yıl serbest avukatlık yaptı. 1995 yılında İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 1995-2002 yılları arasında İHD Yönetim Kurulu üyeliği, Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.3 Kasım 2002 seçimlerinde DEHAP listesinden Diyarbakır Milletvekili adayı oldu. Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyelikleri yanı sıra, Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesidir.

Osman Baydemir, 25. ve 26. Dönem Genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili olarak meclise girmiştir. Baydemir, aynı zamanda partisinin MYK üyesi olarak görev yapmaktadır. 

25 Ocak 2017 tarihinde hakkında “ zorla getirme” kararı uyarınca gözaltına alınan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, ifadesinin alınmasıyla birlikte serbest bırakıldı.

Baydemir, evlidir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.