Osman Akça Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Hatırla Sevgili isimli dizi ile geçen Osman Akça, 1977'de Ordu'da dünyaya geldi.
Osman Akça Kimdir

Osman Akça Biyografisi

Ordu'da dünyaya gelen genç oyuncu lise eğitiminden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra oyunculuk yapmaya başlayan Osman Akça, kamera karşısına ilk kez Hatırla Sevgili isimli dizi ile geçti. Günümüzde ise Kiralık Aşk isimli dizide Serdar karakterini canlandırmaktadır. 

osman-akca2.jpg

2008'de Dilber'in Sekiz Günü isimli filmde Ali karakterini canlandırdı. Film, sevdiği adamla evlenemeyince kendini ahıra hapseden Dilber isimli bir kadının, onu isteyen ilk kişiyle evlenmesiyle değişen hayatını anlatıyor. filmin başrollerinde ise Nesrin Cavadzade ve Fırat Tanış yer aldı. Ardından Gece Gündüz isimli polisiye dizide yer aldı. Dizi, emniyet içerisinde yer alan bir ekibin yaşadıklarını ve karşılaştıkları vakaları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sarp Levendoğlu, Settar Tanrıöğen, İpek Özkök ve Ushan Çakar yer aldı. 

 

2011'de Firar isimli dizide Turaç karakterini canlandırdı. Dizi, yanında çalıştığı ağanın kardeşini öldüren Nadir isimli bir adamın uzun süren kaçışını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Caner Cindoruk, İsmail Hacıoğlu, Ece Çeşmioğlu, Engin Şenkan ve Beyza Şekerci yer aldı. Ardından Aşk isimli dizide yer aldı. Dizi, sevdiği adam ve kendi için aşkından vazgeçen bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hazal Kaya, Aslı Tandoğan, Hakan Kurtaş ve Kaan Urgancıoğlu yer aldı. 

 

osman-akca3.jpg

 

Genç oyuncu 2015'te ise Kiralık Aşk isimli dizide Serdar karakterini canlandırmaktadır. Dizi, sırf mirası elde edebilmek için kendi yeğenleri için kiralık bir aşk bulan Necmi ve Neriman'ın planlarının alt üst olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Elçin Sangu, Barış Arduç, Sinem Öztürk ve Salih Bademci yer aldı. 

Kiralık Aşk dizisiyle ün kazanan Osman Akça,  2016 temmuz ayında 5 yıldır birlikte olduğu Sema Şahingöz ile evlendi.

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Kiralık Aşk-2015
  • Meddah-2013
  • A.Ş.K-2013
  • Firar-2011
  • Gece Gündüz-2008
  • Dilber'in Sekiz Günü-2008
  • Hatırla Sevgili-2006

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.