Orkan Çınar Kimdir

Orkan Çınar, 29 Ocak 1996’da Almanya’nın Dortmund kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Orkan Çınar Kimdir

Orkan Çınar Biyografisi

Orkan Çınar’ın Kulüp Kariyeri

Orkan Çınar, futbol kariyerine ilk olarak 2000’li yılların başında Füchse Berlin adından bir yerel takımda başladı. Kısa süre burada mücadele veren genç futbolcu 2010 yılında Tenis Borussia Berlin takımının alt yapısına transfer oldu.

orkan çınar wolfsburg

Bir sezonda burada alt yapı kategorisinde oynadıktan sonra 2011 yılında Alman Ligi’nin köklü ekiplerinden Wolfsburg’a geçiş yaptı. 3 yıl boyunca Wolfsburg’un genç takımlarında forma giyip kendisini geliştiren Orkan Çınar, 2014-2015 sezonu öncesinde Greuther Fürth takımından transfer teklifi aldı ve yapılan görüşmeler sonucunda sözleşme imzalandı.

orkan çınar gaziantepspor

2014-2015 sezonu içerisinde ilk olarak rezerv takımda maçlara çıktı. Ardından gelen süreç içerisinde as takım ile çalışmalara başlasa da sadece 3 maçta görev aldı. Aynı yıl içerisinde yolunu Türkiye’ye çeviren genç futbolcu, Gaziantepspor ile görüşmelere başladı ve transfer oldu. Sezon içerisinde U-21 takımı ile as takımda görev alan Orkan, toplamda 3 profesyonel maçta görev aldı. Orkan Çınar, 2015-2016 sezonu itibariyle de kariyerine Gaziantepspor’da devam etmektedir.

Orkan Çınar’ın Milli Takım Kariyeri

Orkan Çınar, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılımda Türkiye U-16 takımında giydi ve burada 6 maça çıkıp 1 gol atan genç futbolcu, ardından gelen yıllarda ise sırasıyla; 11 kez Türkiye U-17’de 9 kez Türkiye U-18’de ve 6 kez de Türkiye U-19’da forma giydi. Toplamda genç takımlarda 32 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.