Orhan Veli'nin Nasıl Öldüğünü Biliyor Muydunuz?

1950 yılında Orhan Veli hayata gözlerini yumdu. Peki, ünlü şair Orhan Veli'nin nasıl öldüğünü biliyor muydunuz ?
Orhan Veli'nin Nasıl Öldüğünü Biliyor Muydunuz?

Orhan Veli'nin İlginç Ölümü 

Ünlü Şair Orhan Veli, 10 Kasım 1950 yılında  Ankara'da sokakta yürürken bir belediye çukuruna düştü ve başından yaralandı. Bu düşüşün önemsiz bir şey olduğunu düşünen Orhan Veli  iki gün dinlendikten sonra İstanbul'a gitti. İstanbul'da bir arkadaşının evinde öğle yemeği yerken fenalık geçirdi ve 14 Kasım 1950 hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Orhan Veli  aynı gün akşama doğru hayata gözlerini yumdu. 

orhan-veli-1.jpg

Orhan Veli Kanık Kimdir ? 

1914 yılında İstanbul'da doğan Orhan Veli, eğitim hayatını tamamladıktan sonra Ankara PTT Genel Müdürlüğü'nde memur olarak görev yaptı. Daha sonra  MEB Tercüme Bürosu'nda çalışmaya başlayan Orhan Veli, İlk yazılarını lise yıllarında çıkardığı 'Sesimiz' adlı okul dergisinde yazdı. Şiirleri 'İnsan', 'Ses', 'Gençlik', 'Küllük', 'İnkılapçı Gençlik' dergilerinde yayımlandı.

1941 yılında lise arkadaşları olan Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday ile birlikte 'Garip' adlı şiir kitabını yayınladılar. Daha sonra Orhan Veli, 1949 -50 yılları arasında 15 günde bir yayımlanan 'Yaprak' dergisini çıkarmaya başladı. Orhan VeliTürk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi amaçlayarak Garip akımının kurucusu oldu. Orhan Veli, şiirin yapısını değiştirdiği için çok eleştirildi fakat Orhan Veli'nin yazıları dilden dile çevrildi. 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum