Orhan Sarıbal Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili olan Orhan Sarıbal, 1966 yılında Erzincan ilinin Refahiye ilçesinde doğmuştur. Bu içeriğimizde Orhan Sarıbal hakkında bilmek isteyeceklerinizi derliyoruz.
Orhan Sarıbal Kimdir? & Hakkında Bilgi

Orhan Sarıbal Biyografisi

1 Şubat 1966'da Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Şahhanım'dır. İşte, TBMM'nin resmi sitesinde yer alan bilgiler ışığında Orhan Sarıbal'a dair merak edilen detaylar...

orhan-saribal-biyografisi.jpg


Orhan Sarıbal’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden mezun olduktan sonra 1988 yılından bu yana “Hasat Tarım” adı ile tarıma girdi sağlayan firmada işletmecilik yapmıştır. Tarımsal üretim, bitki koruma, meyve-sebze üretimi konularında Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde çeşitli kuruluş ve üreticilere danışmanlık yapmaktadır.

orhan-saribal’in-egitim-ve-calisma-hayati.jpg


Orhan Sarıbal’ın Siyasi Hayatı

Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile siyaset hayatına giren Sarıbal, 2003 yılından itibaren CHP Gürsu İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği, CHP Bursa İl Başkanlığı Tarım, İnceleme, Araştırma Komisyonları üyeliği, CHP Gürsu İlçe Belediye Meclis Üyeliği, CHP Gürsu İlçe Belediye Meclis Üyeliği, CHP Bursa İl Delegeliği , CHP Gürsu İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur.

orhan-saribal’in-siyasi-hayati.jpg


Orhan Sarıbal’ın Üye Olduğu Kuruluşlar

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu II. Başkanlığı (2013-2015),Doğayı Koruma Derneği (Doğa-Der) Yönetim Kurulu Üyeliği (2011-2013)TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu II. Başkanlığı (2009-2011),TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu II. Başkanlığı (2007-2009),Gürsu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanlığı (2006-2010),Gürsu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yönetim Kurulu Üyeliği,TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği (2005-2007),Gürsu Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Üst Kurul Delegeliği (2002-2006 arası iki dönem),Gürsu Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Yönetim Kurulu Üyeliği Üst Kurul Delegeliği (2002-2006),Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO)Üyesidir.Bursa Gürsu Ziraat Odası’na üyelik (2003)Gürsu Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi’ne üyelik (1988)TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’na (Bursa Şubesi) üyelik (1988) TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve NotaBene Yayınları’nın ortak yayını olarak Cumhuriyetin 90. yıldönümünde yayımlanan “Türkiye’de Tarımın Ekonomi Politiği 1923-2013” başlıklı kitapta iki adet bölümün yazarlığını yaptı. Orhan Sarıbal, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili olarak meclise girmiştir. Sarıbal, evli ve iki çocuk babasıdır.

orhan-saribal’in-uye-oldugu-kuruluslar.jpg

Önerilen İçerik;

 CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.