Orhan Miroğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Aslen Kürt asıllı olan Türk siyasetçi, gazeteci ve yazar Orhan Miroğlu, 1953 yılında Mardin’in Midyat ilçesinde dünyaya geldi. Orhan Miroğlu kimdir Orhan Miroğlu eğitim hayatı Orhan Miroğlu hakkında merak ettiklerinizi bu içeriğimizde derledik.
Orhan Miroğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

 Orhan Miroğlu Biyografisi

Orhan Miroğlu, 1953 senesinde Mardin’de dünyaya gelse de genç yaşları genel olarak Batman ve Diyarbakır’da geçmiştir. Orhan Miroğlu'nun eşinin ismi Canan Miroğlu çocuğunun ismi ise Hiwa Miroğlu'dur. Lise dönemlerinde Demokratik Gençlik Hareketi’nin içerisinde bulunmuştur.

orhan-miroglu-biyografisi.jpg


Orhun Miroğlu Eğitim Hayatı

1976 yılında Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nde okudu ve bu bölümden 1980 yılında mezun oldu. Ardından öğretmenlik görevinden kariyerini devam ettirdi ancak bir sene sonra 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra tutuklandı.

orhan-miroglu-egitim-hayati.jpg


Orhun Miroğlu Siyasi Hayatı

Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Miroğlu, Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasından suçlu bulunarak 15 yıllık bir cezaya tabi tutuldu. 1988 yılında darbenin ardından serbest bırakıldı. Uzun süre siyasi yasaklı olarak kaldı. Siyasi yasağı 1995 yılında kalktı ve 1999 yılından sonra HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Orhan Miroğlu, 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde Ak Parti’nin Mardin milletvekili oldu.

orhan miroğlu siyasetçi ve gazeteci


Orhan Miroğlu Gazetecilik Dönemi

Siyasi hayatının yanı sıra gazetecilik alanında kendisini gösteren Miroğlu, Radikal, Ülkede Özgür Gündem, BirGün ve Taraf gazetelerinde çalıştı. Taraf gazetesinde çalışırken, köşesinde kaleme aldığı bir yazıda ‘’ ölüm tehdidi ‘’ aldığını açıkladı. Miroğlu, 2012 yılından 2015 yılına kadar Star Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

orhan-miroglu-gazetecilik-donemi.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.