Orhan Kılıç Kimdir

Sağır Oda isimli dizide canlandırdığı Aras Dağlı karakteri ile tanınmaya başlayan başarılı oyuncu, 19 Ekim 1974’te Almanya’da dünyaya geldi.
Orhan Kılıç Kimdir

Orhan Kılıç Biyografisi

Oyunculuk eğitimlerini Almanya’da alan Orhan Kılıç, çeşitli tiyatrolarda ve televizyon dizilerinde rol aldı. Tatil için geldiği Türkiye’de tesadüfn oyunculuğa başladı. Türkiye’e oyunculuğa Güz Yangını isimli dizi ile başladı. 2012’de gazeteci Sema Eren ile evlendi. Bu evlilikten bir çcuğu oldu. 

2006’da başrolü oynadığı dizi Sağır Oda ile popülerliği arttı. Dizi İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerden kalan altınların bir bölümünün de bir Türk aile olduğunu anlatan ve bu ailenin kim olduğunu bulmaya çalışan Aras Dağlı’nın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerine Orhan Kılıç, Çağla Kubat, Mahir Günşiray, Engin Cezzar ve Arsen Gürzap yer almaktadır.
2009’da yayınlanmaya başlayan Aşk Bir Hayal isimli dizide Miran Ağa rolünü canlandırdı. Askerliğini yaparken Asmin isminde bir kızla birbirlerine aşık olan Altay’ın Güneydoğu’dan İstanbul’a uzanan hikayesinin anlatıldığı dizide başrolleri Nehir Erdoğan, Emre Kızılırmak ve Orhan Kılıç paylaştı. Dizi 2 sezon sonra ekranlara veda etti. Daha onra 2011’de yayınlanmaya başlayan Zehirli Sarmaşık isimli dizide rol aldı. Dizide başrolleri Aslı Tandoğan ve İpek Karapınar ile paylaştı.

Çeşitli film ve dizilerde yer alan başarılı oyuncu Osmanlı’da Derin Devlet isimli dizide rol aldı. Daha sonra Diğer Yarım isimli dizide Ecevit isimli karakteri canlandırdı. Birbirlerinden habersiz olan ikiz kardeşler Esma ve Zeynep tesadüfen tanışırlar. Böylece birbirlerini uzun süredir görmeyen Ecevit ve Meryem de karşılaşırlar ve olayla başlar. Dizinin başarollerinde ise Orhan Kılıç, İpek Tuzcuoğlu, Gonca Sarıyıldız ve Nevra Serezli yer almaktadır. 

Oynadığı Diziler

  • 2014- Diğer Yarım
  • 2011 - Zehirli Sarmaşık
  • 2009 - Aşk Bir Hayal
  • 2008 - Derdest (Mehmet Kandemir) 
  • 2008 - Dalgakıran
  • 2007 - Elveda Rumeli (Arnavut Mehmet) 
  • 2006 - 29-30 (Tayga) 
  • 2006 - Sağır Oda (Aras Dağlı) 
  • 2005 - Güz Yangını (Sefa)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.