Organları ile 5 Hastaya Umut Oldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, beyin damarlarında tıkanıklık nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen kadının böbrekleri, karaciğeri ve korneaları, nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu.
Organları ile 5 Hastaya Umut Oldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, beyin damarlarında tıkanıklık nedeniyle kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen kadının böbrekleri, karaciğeri ve korneaları, nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu.

Beyin damarlarındaki tıkanıklık "serebral enfarktüs" tanısıyla 4 gün önce Bandırma Devlet Hastanesine kaldırılan 57 yaşındaki Hediye Arslan'ın dün beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakil Koordinasyon Merkezi yetkilileri, Arslan'ın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Ailenin onayı üzerine Hediye Arslan'ın iki böbreği, karaciğeri ve korneaları Bursa'dan gelen üç ayrı ekip tarafından operasyonla alındı. Organlar, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa'da özel bir hastanede sıra bekleyen hastalara nakil edilmek üzere yola çıktı.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Burhan Akman, "Yakınları organ bağışını kabul etti. Hastamız 3 Eylül tarihinde "serebral enfarktüs" tanısı ile hastanemize başvurdu. Maalesef 6 Eylül'de beyin ölümü tespit edildi. Hastamızın organları 5 hastamıza hayat ışığı olacak. Kendisinden 2 böbrek, karaciğer ve kornea nakli yapılacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.