Oray Eğin Kimdir

Gazeteci Oray Eğin, 1979 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Oray Eğin Kimdir

Oray Eğin’in Biyografisi

Oray Eğin, çok küçük yaşlarda Amerika’ya teyzesinin yanına gitti. İlkokul ve ortaokulu burada bitirdi. Sonrasında İstanbul’a döndü ve Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nden 1996 yılında mezun oldu. 

 

Gazetecilik ve Televizyonculuk Yılları

Henüz lise öğrencisiyken gazeteciliğe ilgi duydu. İlk olarak Ayşe Arman ve Ertuğrul Özkök ile iletişime geçmesine rağmen olumlu cevaplar alamadı ancak sonrasında Mehmet Ali Birand ile çalışarak 32. Gün programında yer aldı. Yakın bir dönemde Soner Yalçın’ın sayesinde Star ekranlarında Talk Show programı yaptı.

Gazetecilik mesleğine ise Radikal gazetesinde 'Kent fısıltıları' adı altında yazılar yazarak başladı. Uzun süre bu alanda çalıştıktan sonra görevinden kovuldu. Aradan geçen bir sürenin ardından Serdar Turgut'un Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni olmasıyla da Akşam gazetesine geçti.

Ardından yeni gelen Genel Yayın Yönetmeni ile yaşadığı konuşmalar neticesinden buradan da kovuldu. Uzun süre gazetecilikten uzak kalsa da 2013 yılında Sözcü Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya başladı.

Oray Eğin, Türkiye’de ismini tam olarak “Şarkı Söylemek Lazım” isimli müzik yarışmasında yaptığı jüri üyeliği ile tanındı. Özellikle ters yorumculuğu ile dikkat çekti.

Oray Eğin gazetedeki köşe yazılarında genel olarak diğer köşe yazarlarına saldırmasıyla bilindi. Genel olarak birçok köşe yazarı ile kavgalı günler geçirdi.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.