Öpüşme Hakkında Eğlence Dolu 20 Gerçek Bilgi

İnsanlar neden öpüşür? Öpüşme tarihte ilk olarak ne zaman gerçekleşti? Öpüşmenin uygulanmadığı kültürler var mı? Bu içeriğimizde öpüşmenin geçmişten bu yana ne gibi gelişmeler yaşadığını listeledik.
Öpüşme Hakkında Eğlence Dolu 20 Gerçek Bilgi

Öpüşme Hakkında 20 Eğlenceli Gerçek

Öpüşmek veya insanların birbirlerini öpmesi çok eski tarihlere dayanmaktadır. Bu içeriğimizde öpüşme hakkında ilginç ve bir o kadar da okuması keyifli 20 bilgiye yer verdik!


1. Öpüşme bilimine, filematoloji denilmektedir.

filematoloji.jpg


2. Bir hakaret olarak kullanılan "kıçımı öp" argosu 1705'lere kadar uzanmaktadır.

kicimi-op.jpg


3. Dudaklar parmak uçlarımızdan 100 kat daha hassastır. Genital bölge bile dudak kadar duyarlı bir bölge değildir.

dudaklar.jpg


4. Ağzımız bakterilerle dolu olduğu için, iki kişi öpüştüğünde 10 milyon bakteri ila 1 milyar bakteri arasında kişiler arası aktarım gerçekleşir.

bakteri-001.jpg


5. Öpüşmede en önemli kas, dudakların “büzülmesini” sağlayan öpme kası olarak bilinen orbicularis oris'tir.

orbicularis-oris.jpg


6. Fransız öpüşmesi 34 yüz kasının çalışması anlamına gelmektedir. Fransız öpücüğünde tarafların dilleri birbirlerinin ağzının içinde dans eder:)

fransiz-opusmesi.jpg


7. Tutkulu bir öpüşme dakikada 6.4 kalori yakmaktadır. Beş dakikalık bir yürüyüşle, dört dakikalık bir öpüşme kalori yakımı açısından aynıdır.

tutkulu-bir-opusme.jpg


8. Bir kadının sadece öpüşerek orgazma ulaşması mümkündür. 

opuserek-orgazm.jpg


9. Araştırmalara göre birçok erkek öpüştüğü kadınlara, yatmak istedikleri kadınlardan daha çok önem veriyor. 

erkek-opustugu-kadinlar.jpg


10. Öpüşmenin öğrenilmiş veya içgüdüsel bir davranış olup olmadığı araştırmacılar tarafından kesin bir kanıya oturtulmamıştır. Afrika ve Asya'nın bazı kültürlerinde öpüşmenin uygulandığı görülmemektedir.

opusmenin-ogrenilmis.jpg


11. Primatların en zekisi olan Bonobos, dilleriyle öpüşür. Fransız hesabı... Şempanzeler ise açık ağızla öpüşür ve dillerini kullanmazlar. 

sempanzeler.jpg


12. Orta çağlarda cadıların ruhlarını Şeytan'a adadıkları ayinlerde, Papa'nın ayağını öpmek parodisi, Şeytan'ın anüsünü öpmek de dahil olmak üzere çeşitli öpüşme eğilimleri içerir.

orta-cag.jpg


13. Bir rivayete göre bir eşeğin burun deliğini öpmek soğuk algınlığına iyi gelir.

esegin-burun-deligi.jpg


14. Düğünlerde nikah sonrası çiftlerin öpüşmesi, eski Roma geleneğine kadar uzanır.

nikah-sonrasi-ciftlerin-opusmesi.jpg


15. En çok öpüşülen film, John Barrymore ve Mary Astor'un 127 kez öpüştüğü Don Juan filmidir. (1926) En uzun öpücük ise, Andy Warhol'un 1963'te yaptığı Kiss filmidir.

don-juan.jpg


16. Her ne kadar çoğu kadın ve erkek tarafından çocukça bulunsa da, insanların %95'i öpüşürken burunlarının okşanmasından hoşlanır. Bu öpücük batı kültürlerinde Eskimo Öpücüğü olarak adlandırılır.

burun-opmek.jpg


17. Bir orta çağ el yazmasında Japon kadınlarının orgazm sırasında öpüşmenin etkiliği olduğu yazmaktadır. Çünkü bir kadın sevilisinin dilini parçalayacak kadar ağzının içine alarak zevk alabilir.

japon-kadinlari.jpg


18. Yazışmaların sonlarındaki "X" öpücük anlamına gelmektedir. Dudakların öpüşme esnasındaki görüntüsünden yola çıkılarak ortaya çıkmıştır.

xoxo.jpg


19. 400.000'den fazla turist, her yıl İrlanda'nın Cork kenti yakınlarındaki Blarney Taşını öpmek için dünyanın en hijyenik olmayan turizmini yapıyor.

blarney-tasi.jpg


20. Beynimiz, partnerimizin dudaklarını karanlıkta bulmamıza yardımcı olacak özel nöronlara sahiptir.

karanlikta-opusmek.jpg


Önerilen İçerik; En Güzel Aşk Filmleri!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum