Onur Tuna Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Hayat Devam Ediyor isimli dizi ile geçen genç Onur Tuna, 16 Temmuz 1988’de Çanakkale’de dünyaya geldi. Peki, Onur Tuna aslen nerelidir? Kaç yaşındadır? Onur Tuna'nın oynadığı diziler ve filmler hangileridir? İşte, detaylar...
Onur Tuna Kimdir

Onur Tuna Biyografisi

Müzik, oyunculuk ve sporla yakından ilgilenen Onur Tuna, ilkokul yıllarından liseye kadar lisanslı olarak voleybol oynadı. Lise yıllarında yavaş yavaş tiyatroyla ilgilenmeye başladı ve üniversitede podyumlarda yer almaya başladı. Oyunculuk alanında kendini geliştirmek için Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Kamera karşısına ilk kez Hayat Devam Ediyor isimli dizi ile geçti.


2011’de yayınlanmaya başlayan Hayat Devam Ediyor isimli dizide canlandırdığı Sidar Bakırcı karakteri ile profesyonel olarak oyunculuk kariyerine ilk adımı attı. Dizi, Güneydoğu’dan İstanbul’a göç eden bir ailenin yaşadığı sıkıntılı günleri ve dramatik mücadelelerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Fikret Kuşkan, Rozet Hubeş, Şenay Gürler, Meltem Miraoğlu, Serkan Şenalp, Neslihan Atagül, Çağla Şimşek gibi pek çok oyuncu yer aldı. Daha sonra ise Bir Küçük Eylül Meselesi isimli filmde Atıl karakterini canlandırdı. Film, yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle yaşadığı bir ayı hatırlayamayan genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Engin Akyürek, Zeynep Farah Abdullah, Ceren Moray ve Onur Tuna yer aldı. 

onur-tuna3.jpg

Müzikle de yakından ilgilenen Onur Tuna’nın kendisine ait pek çok şarkısı bulunmaktadır. 2014’te Filinta: Bir Osmanlı Polisiyesi isimli dizide Filinta Mustafa karakterini canlandırdı. Dizi, Osmanlının yetenekli zaptiye amirlerinden Mustafa ve yakın arkadaşı Ali’ye kurulan bir komplo ve bu komplonun çözümünde yaşanılanlarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Onur Tuna, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Mehmet Özgür, Serhat Tutumluer ve Damla Aslanalp yer aldı. 

Yakışıklı genç oyuncu Onur Tuna baş rollünü  usta oyuncu Hüseyin Avni Danyal ve Rüveyda Öksüz’ün paylaştığı Cesur Yürek adlı televizyon dizisinde Ömer rolüne can verdi.

2018 yılında ise büyük bir çıkış yakalayan "Yasak Elma" isimli dizide boy gösteren "Onur Tuna", burada "Alihan Taşdemir" karakterine can verdi. Gösterdiği performans ile dizi sektöründe isminden çok fazla söz ettirdi ve dizinin başarılı sonuçlar almasında büyük katkı sağladı.

Onur Tuna'nın Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • 2018 - Yasak Elma
  • 2016 - Cesur Yürek
  • 2011- Hayat Devam Ediyor
  • 2014-Bir Küçük Eylül Meselesi
  • 2014- Filinta: Bir Osmanlı Polisiyesi

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.