Onur Buldu Kimdir?

Güldür Güldür isimli televizyon programında sergilediği başarılı performansları ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 4 Ağustos 1982’de İzmir’de dünyaya geldi.
Onur Buldu Kimdir?

Onur Buldu Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra İzmir Devlet Tiyatroları’nda sahneye çıkmaya başladı. Tiyatroda bir süre çalıştıktan sonra İstanbul’a taşındı. İstanbul’a taşınmasıyla birçok dizi ve filmde yer almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Avrupa Yakası isimli dizide bölüm oyunculuğu ile çıktı. Ardından BKM oyuncularına katılmasıyla yıldızı parladı.

Daha sonra yine çeşitli yapımlarda yer aldı. 2009’da Ada: Zombilerin Düğün isimli filmde Ömer karakterini canlandırdı. Film, arkadaşlarının düğününe Büyük Ada’ya giden beş yakın arkadaşın, kamera kayıtlarına yansıyan Zombi vahşetini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Rüya Önel, Onur Buldu, Esra Ruşan, Taner Birsel ve Kaan Keskin yer aldı.

2009’da ise Aşk Geliyorum Demez isimli filmde rol aldı. Film, iş hanları yıkılmak üzere olan esnafın, ekmek paraları için kurdukları planı sonrasında yaşananları anlatıyor. Esnaf iş hanını kurtarmak isteyerek, Ali isimli genç ve yakışıklı bir adamı, iş hanına el koyan müteahhitin kızı Gözde’yi baştan çıkarması için plan kurarlar fakat esnafın düşünmediği çok fazla detay yer aldı. Filmin başrollerinde ise Bergüzar Koral, Tolgahan Sayışman, Zeki Alasya, Altan Erkekli ve Yılmaz Gruda yer adı.

Yayınlandığı dönemin sevilen aile dizisi Papatyam’da Yusuf karakterini canlandırdı. Dizi, ikinci baharlarını yaşamak isteyerek evlenen Necati ve Feride’nin yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Metin Akpınar, Nilgün Kasapbaşoğlu, Deniz Oral ve Aslı Omağ yer aldı. 2012’de ise Berlin Kaplanı isimli filmde antrenörü canlandırdı. Film, boksörlüğe gönül vermiş Ayhan isimli bir adamın Almanya’dan Türkiye’ye uzanan hikayesini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise ise Ata Demirer, Tarık Ünlüoğlu, Nihal Yalçın, Özlem Türkad, Cengiz Bozkurt ve Necati Bilgiç yer aldı.

onur-buldu3.jpg

Ardından popülerliğinin artmasına neden olan Beşer Beşer, İnsanlar Alemi ve Güldür Güldür isimli televizyon programlarında yer aldı. Programlarda aynı zamanda Ali sunal ,Doğa Rutkay, Çağlar Çorumlu, Özge Borak, Alper Kul ve Aylin Kontente gibi başarılı oyuncular yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2013 – 2017 - Güldür Güldür (TV Dizisi)
  • 2014 - Analı Oğullu (TV Dizisi)
  • 2014 - Eyyvah Eyvah 3 (Sinema filmi)
  • 2012 - Berlin Kaplanı (Sinema filmi)
  • 2011 - Aşağı Yukarı Yemişlililer (TV Dizisi)
  • 2009-2011 - Papatyam (TV Dizisi)
  • 2009 - Aşk Geliyorum Demez (Sinema filmi)
  • 2009 - Ada: Zombilerin Düğünü (Sinema filmi)
  • 2009 - Yalancı Romantik (TV Dizisi)
  • 2008 - Plajda (Sinema filmi)
  • 2007 - Doktorlar (TV Dizisi)
  • 2007 - Avrupa Yakası (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.