Amazon Prime Video'nun Dram Filmi One Night in Miami İzleyici Yorumları ve Film Analizi

Dijital film ve dizi izleme platformu olan Amazon Prime Video’nun orijinal yapımı One Night in Miami hakkında araştırma yaparak siz okuyucular için içerik haline getirdik.
Amazon Prime Video'nun Dram Filmi One Night in Miami İzleyici Yorumları ve Film Analizi

One Night in Miami Filmi İncelemesi

25 Aralık 2020 tarihinde gösterime giren dram filmi One Night in Miami’nin oyuncu kadrosu, yapımcıları, konusu, izleyici yorumları ve IMDb puanını sizler için derledik. İşte One Night in Miami hakkında detaylar.


One Night in Miami Hakkında Bilinenler

1.  Film ilk olarak 25 Aralık 2020 tarihinde gösterime girmiştir. 1 saat 54 dakika uzunluğa sahip olan filmin kategorisi ise dramdır.

One Night in Miami yayın tarihi


2. Amazon Prime Video’nun 8 Kasım 2020 tarihinde orijinal YouTube hesabında yayınladığı ilk fragman 9.834.162 kişi tarafından görüntülendi.

One Night in Miami fragman


3. Dram filmi One Night in Miami’nin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr, Lance Reddick, Christian Magby, Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson, Michael Imperioli, Derek Roberts, Beau Birdges, Jerome A. Vilson.

One Night in Miami oyuncu kadrosu


4. Aralık 2020 filmi One Night in Miami’nin odak noktası ise Malcolm X’in Sam Cooke’nin ve Jim Brown’un beraber geçirdikleri gecenin etrafında dönüyor.

One Night in Miami odak noktası


5. Çıkışının ardından kısa sürede yoğun ilgi görüp beğenilen filmin konusu ise siyahi figürleri ile hepimizin aklına kazındığı hatta oyunlarda nick olarak kullandığımız Malcolm X’i ele alıyor.

One Night in Miami konusu


6. Film yapımcılığını Katliam Gecesi, Arıza, Blair Cadısı ve Misafir yapımları ile kendini kanıtan Keith Calder yaparken yardımcı yapımcılar ise Jody Klein ve Jess Wu Calder. Filmin yönetmen koltuğunda ise Regina Kral oturuyor.

One Night in Miami yönetmeni


7. Müzikleri Terence Blachard, sinematografisi Tami Reiker, yapım düzenlemesini ise Tarık Enver’in yaptığı bu film Amazon Stüdyoları tarafından dağıtılıyor.

One Night in Miami müzikleri


8. Kısa süre içinde büyük ilgi toplayan film IMDb üzerinden 5.292 kişi tarafından oylanarak 7,3 puan almayı başardı.

One Night in Miami ımdb puanı


One Night in Miami Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Regina King'den şık ve gelecek vaat eden bir başlangıç. Umduğum kadar sürekli ilgi çekici olmasa da, yine de her yerde mükemmel performanslar sergiliyor.


? Bu filmi gerçekten dört gözle bekliyordum, bir odada modern Amerikan tarihinin en dikkat çekici siyah adamlarından dördü, bunun yeniden canlandırıcı olacağını düşünmüştüm, ama film umduğum kadar sürükleyici değil.


? Genel olarak, bu filmi beğendim fakat daha çok sevmek isterdim. Bu film oldukça iyi bir kadroya sahip, ancak dört başrolün hepsinin seslendirmeleri karikatüristle sınırlanıyor ... oyuncular her şeylerini verdiler, ancak kişilikleri biraz itilmiş ve taklitçi hissettirdi


? Bir tiyatro sahnesinde işe yarayan şey, sinema ekranında bir işe yaramaz 'Miami'de Bir Gece' bunun kanıtıdır. Malcolm X, Cassius Clay, Sam Cooke ve Jim Brown'un bir motel odasında bir akşam geçirdiği Şubat 1964'te gece neler olabileceğine dair bir sahne oyunu yazmak iyi bir fikir olabilirdi. Ama bu oyunu bir filme uyarlamak iyi bir fikir değildi. Sonuç tahmin edilebilir: Bir odada dört adam konuşuyor.


? Bazı insanlar bu filmi sadece erkeklerin birbirleri ile yaklaşık 2 saat boyunca boş boş konuştuğunu zannedip filmi sıkıcı buluyor fakat bu film bunlardan çok daha derin bir yapıya sahip. Bu filmin senaryosu çok güçlü, ve derin. Pek çok önemli konuya değiniliyor güçlü ve güzel sınırlarla dolu. Oyuncuların performanslarını beğenmeyen yoktur sanırım, bu filmin gidişayı ve diyalogları gerçekten can sıkıntımı aldı ve bana kalırsa filmdeki en güçlü noktalar diyaloglar. İzleyin izlettirin


? Oscar ödüllü aktris Regina King bu filmle ilk yönetmenlik denemesini yapıyor ve söylemeliyim ki etkilendim. Aynı adlı bir oyundan uyarlanan One Night in Miami, Malcolm X, Muhammed Ali, Sam Cooke ve Jim Brown arasında 60'larda Sivil Haklar hareketini ve kültürel kargaşayı tartışırken kurgusal bir buluşmayı gösteriyor. Bu ilginç bir önerme ve ilk uzun metrajlı filmi için Regina King harika bir yönetmenlik işi yapıyor.


? Bu filmin ilk 20 dakikasında "Bu kesinlikle bir filmden çok bir oyuna benziyor" diye düşündüm. Ama sonra konuşmalar güzel bir hal alarak devam etti. Ve oyuncular rollerini gerçekten yaşamaya başladılar. Bütün bunlardan sonra bu geceki olayların ne kadarının kurgusal olduğunu merak etmeyi bıraktım. O noktada, sadece sinematik hissettirmedi, adeta yaşatıyordu.


? Film sinematografisi ve performansları açısından inanılmazdı (Mükemmel düzenlenmiş). Erkeklerin birbirleri ile 2 saat boyunca konuşmalarına rağmen sivil haklar hareketi sırasında siyah erkekleri farklı sosyal konumlarda görmek oldukça duygusal ve ferahlatıcıydı. 10 üzerinden 10 veriyorum.


One Night in Miami Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Amazon Prime Video bünyesinde çıkmış olan filmin oyuncuları hakkında araştırma yaptık. İşte One Night in Miami oyuncuları hakkındaki bilgiler.


Kingsley Ben-Adir – Malcolm X

35 yaşındaki İngiliz aktördür. Netflix dizisi The OA’nın 2. Sezonunda yer aldı ve Karim Washington’da patolog Marcus Summer rolü ile kendini tanıttı. Bu zamana kadar 10’dan fazla yapımda yer aldı.

Kingsley Ben-Adir – Malcolm X


Aldis Hodge – Jim Brown

En iyi TNT serisi Kaldıraç’ta Alec Hardison ve 2016 biyopik Straight Outta Compton’da MC Ren olarak tanınan Amerikalı aktördür. 34 yaşındadır ve hepimizin aşina olduğu yapımlarda rol almıştır. Bu zamana kadar 40’tan fazla yapımda emeği vardır.

Aldis Hodge – Jim Brown


Leslie Odom Jr. – Sam Cooke

Broadway’da sinema, televizyon ve şarkıcı olan Lesli Odom şu anda 39 yaşındadır. Hamilton, Harriet, Doğu Ekspresinde Cinayet filmlerinde ün kazanan oyuncu şimdiye kadar 30’dan fazla yapımda rol almıştır.

Leslie Odom Jr. – Sam Cooke

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.