Onbashira Festivali

Japonya'da gerçekleşen festivallerden biri olan Onbashira Festivali aslında tehlikeli bir festival...
Onbashira Festivali

Dini bir ritüel olan bu festivalde Japonlar ağaç kütük ile kayıyorlar ve bu yüzden ölseler bile bunu bir onur olarak kabul ediyorlar. Bu gelenek 6 yılda bir tekrarlanan Onbashira Festivali ile günümüzde de devam ediyor. Festival geleneğine göre yaklaşık 10 metrelik bir ağaç gövdesine insanlar arka arkaya oturuyor ve yüksek bir tepeden aşağı kayıyorlar. Bu yüzden tehlikeli olan bu festivalde ölmek Japonlar için bir şeref olduğu için devam etmektedir.

onbashira-festivali.jpg

Bu festival ile Japonya'da yetişen erkeklerin cesareti kanıtlanmış oluyor. Onbashira kelimesinin anlamı onur ayağıdır. Yerel halkın katılım sağladığı bu festival iki bölümden oluşmaktadır: Yamadashi ve Satobiki. Yamadashi, ilahi katılım ve Şinto rahibi tarafından tuz yağmurlama ile başlar.

onbashira-festivali-004.jpg

Festivalin doruk noktası, tepede inşa edilen türbe binalara varmak ve kütüklere oturan erkellerin dik bir açı ile aşağı kayması. Onbashira Festivali bu yıl 1 Nisan-15 Haziran 2016 tarihleri arasında Shimo-Suwa'da gerçekleşecek.

onbashira-festivali-007.jpg

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.