Ömer Koç Kimdir

Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevinde bulunan Ömer Koç, 4 Mart 1962 tarihinde Ankara’da doğdu.
Ömer Koç Kimdir

Ömer Koç’un Biyografisi

Tam adı Mehmet Ömer Koç’tur. Dedesi eski iş adamlarında Vehbi Koç, babası Rahmi Koç, annesi ise Çiğdem Meserretçioğlu’dur. Mustafa Koç ve Ali Koç isminde iki de kardeşi vardır.

Ömer Koç, Liseyi Robert Kolej'inde okudu ve 1979 yılında mezun oldu. Sonrasında lisans eğitimini aldı ve 1981 yılında da üniversiteden mezun oldu. Eğitimini devam ettiren Ömer Koç, 1981 yılında Amerika’da Georgetown Üniversitesi’nde okurken, 1983 yılında ise Columbia Üniversitesi'nde eğitim gördü ve 1985 yılında mezun oldu.

ömer koç iş adamı

Son olarak eğitim gördüğü Columbia Üniversitesi’nde 1987 yılında yüksek lisansa başladı ve bir yılın sonunda yüksek lisansı tamamladı.

1985 yılında ilk iş hayatına giriş yaptı ve İsviçre’de Cenevre’de Kofisa Trading Company Satış Memuru olarak çalıştı.

1989 yılında ise New York’da Ramerica Int. Inc.’de Satış Memuru olarak çalışmaya başlarken, 1990 yılında buradaki işinden ayrıldı.

1992 - 1996 yılları arasında Koç Holding A.Ş.’de Finansman Koordinatörü olarak görev yaptı. 1996 yılından sonra Koç Holding A.Ş. Enerji Grubu Başkan Yardımcısı oldu. 3 yıl kadar bu görevinin başında kalan Ömer Koç, 2000 yılında başkan oldu ve 2004 yılına kadar koltukta kaldı.

2004 yılında Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Koç, 2008 yılına gelindiğinde ise Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Ömer Koç, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürütmektedir.

Ömer Koç, yaşamınızı Londra’da sürdürmektedir.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.