Ömer Döngeloğlu Kimdir? Ünlü Yazar Ömer Döngeloğlu Nereli?

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Ömer Döngeloğlu, Türkiye’de kim olduğu merak haline geldi. İşte Ömer Döngeloğlu Kimdir? Ömer Döngeloğlu Nereli ve hakkında bilgi.
Ömer Döngeloğlu Kimdir? Ünlü Yazar Ömer Döngeloğlu Nereli?

Genellikle Ramazan gecelerinde gördüğümüz Ömer Döngeloğlu, corona virüs nedeniyle aramızdan ayrıldı. Ölüm haberini alan birçok kişi Ömer Döngeloğlu’nun kim olduğuna bakmaya başladı. İşte Ömer Döngeloğlu Kimdir? ve Ömer Döngeloğlu Nereli? gibi soruların yanıtı.


Ömer Döngeloğlu Kimdir?

Ömer Döngeloğlu Kimdir

1968 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde dünyaya gelen Ömer Döngeloğlu, en çok Kanal 7’de yaptığı din konulu programlar ile tanınmaktaydı. Bunlara ek olarak yazarlık ve program yapımcılığı da yapmaktaydı.

Öğretim hayatına doğduğu yerde başlayan Ömer Döngeloğlu, ilkokul, ortaokul ve lise zamanlarını Zile’de geçirdi. Üniversite okumak için Sakarya’nın yolunu tutan Ömer Döngeloğlu, Sakarya Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesini bitirdi. Bu bölüm sayesinde İngilizce dilinin yanında Arapça dilini de öğrendi. İlk iş hayatına doğduğu yere geri dönerek 10 yıl boyunca İmam-Hatiplik yaparak başladı. Daha sonra Kamuda görev alarak uzun yıllar çalıştı. Ömer Döngeloğlu sohbetleri ile birçok kişiye kendisini sevdirmeyi başarmıştır.

Koronavirüs’ün ülkemizde ilk görüldüğü zamanlarda Ömer Döngeloğlu, virüse yakalandı ve 3 Mayıs 2020 tarihinde Başakşehir Devlet Hastanesinde vefat etti. Mezarı ise Edirnekapı Şehitliği’nde bulunmaktadır.


Ömer Döngeloğlu Nereli?

Ömer Döngeloğlu Nereli

1968’te Tokat’ta doğan Ömer Döngeloğlu, aslen Zile’lidir. 52 yaşında covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Ömer Döngeloğlu’nun eşi ve beş çocuğu bulunmaktadır.


Ömer Döngeloğlu Eserleri

Ömer Döngeloğlu Eserleri

  • Peygamberimizin Dostları (2012)
  • Mus’ab bin Umeyr (2014)
  • Allah Resulünü Görenler (2014)
  • Peygamberin İzinde (2008)
  • Sözün Miracı; DUA (2014)
  • Allah’a Adanmış Hayatlar
  • Yeryüzünün Yıldızları

Ömer Döngeloğlu, 2008 yılında başladığı yazarlık hayatından ölümüne kadar toplamda 7 kitap yazmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.