Ömer Aşık Kimdir

Asıl adı Ömer Faruk Aşık olan basketbolcu, 4 Temmuz 1996 Bursa’da dünyaya geldi. NBA’de forma giyen oyuncu pivot pozisyonunda görev almaktadır.
Ömer Aşık Kimdir

Ömer Aşık Biyografisi

Ömer Aşık’ın Kulüp Kariyeri

Ömer Aşık profesyonel basketbol kariyerine ilk olarak 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe Ülker ile başladı. Takımda kendine çok fazla yer bulamayan Milli basketbolcu, kendini geliştirmesi için FMV Işıkspor’a gönderildi. Bir sezon oynadığı takımdan 2006 yılında ayrılarak Alpella takımına kiralık olarak gönderildi. Takımı ile oynadığı maçların birinde kariyerinde ilk kez double-double yaptı. Sonraki sezon gösterdiği performans gerekçesi ile Fenerbahçe Ülker’e geri döndü. Sözleşmesi bir sene uzatılan basketbolcu 2007-2008 sezonunda kariyerindeki ilk Euroleague maçına çıktı.

ömer aşık chicago bulls

2010 yılına kadar Fenerbahçe Ülker de forma giyen basketbolcu daha önceden belirttiği NBA seçmelerine katıldı ve 2010 yılında Chicago Bulls kontrat imzaladı. İlk sezonu olan çaylak sezonunda takımı ilk kez NBA karşılaşmasına çıktı.

ömer aşık houston rockets

Ömer Aşık 2012-2013 sezonunda Houston Rockets’e 3 yıllığına 25.1 milyon dolara transfer oldu ve sınırlı serbest oyuncu statüsünden çıktı. Ömer Aşık takımı ile gösterdiği performans sonucunda artık her maça ilk beşte çıkmaya başladı ve takımın değişilmez oyuncularından oldu. 2 sezon burada forma giydikten sonra 2014 yılında bu sefer NBA takımlarından New Orleans Pelicans geçiş yaptı. 2015 yılı itibariyle kariyerine de bu takımda devam etmektedir.

Ömer Aşık’ın Milli Takım Kariyeri

Ömer Aşık, Türk Basketbol Takımı ile ilk kez 2006 U20 Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer aldı ve maç başına 2 sayı 2.6 ribaunt ortalaması ile oynadı. Aynı zamanda 2010 FIBA Basketbol Şampiyonası’nda da yer almış ve Türk milli basketbol takımının gümüş madalya almasında etkili oldu. Son olarak ise Ömer Aşık 2014 yılında düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası’nda  takımda kendine yer buldu.

Ömer Aşık’ın Başarıları

EuroBasket U-20 : Gümüş Madalya 2006

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası : Gümüş Madalya 2010

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.