Ölen Ejdarhanın Sonu Ne Olacak?

Game of Thrones'in 7. Sezon 6. Bölümünde Gece Kralı, Daenerys’ın bir ejderhasını mızrakla öldürmüştü. Biz de tekrardan ölü olarak canlanan (?) ejdarhamıza ne olacağı ile ilgili kitaptan bazı bilgiler edindik.
Ölen Ejdarhanın Sonu Ne Olacak?

Game of Thrones ile ilgili herhangi bir spoiler yemek istemiyorsanız, okumayı hemen bırakın çünkü bu içerik deliler gibi spoiler içerir!

Uyarımızı yapmış olduk, hala burada olduğunuza göre devam edebiliriz. Koca bir spoiler uyarısı daha bırakalım: 

72d783df472ec91220ca7714adf113c6.jpg

Geçtiğimiz Pazar gecesi yayınlanan GoT’un 7. Sezon 6. Bölümünde Gece Kralı (Night King) Daenerys’ın bir ejderhasına mızrak fırlatmış, içindeki ateşi söndürmüştü. Şiş kebaba dönen ejderhamızın ölümü bizi derinden yaralamıştı.  

Huzur içinde uyu, büyük dostumuz!! (pek olmadı herhalde)  :)


Ancak bu ateşli dostumuz Viserion'un sonsuza kadar ölü olduğunu düşündüğümüz vakit, bölümün sonunda ölüler ordusunun bir üyesi olarak canlandı ve yeni buz mavisi gözlerini açtı.


Viserion'un artık teknik olarak canlı olmadığı gerçeği ile hayal kırıklığına uğrasak da bir yandan da gelecek bölümler için bizi oldukça heyecanlandırdı. Biliyorsunuz Ak Gezenler duvarın ötesinden gelen ateşi pek tercih etmiyorlar. Hatta ateşten deli gibi korkuyorlar.

Bu noktada tahminimiz: ejderhamız ağzından soğukla ilgili ne varsa onu püskürtebilir. Buz is coming!


Buz Ejdarhası (Ice Dragon)

Pazar günü yayınlanacak sezon finalinde kadar neyin ne olduğunu bilmiyoruz ama dizinin uyarlandığı kitap serisinde yer alan işaretlere göre bir fikir çıkarabiliriz. Özellikle de Buz Ejdarhası (Ice Dragon)…

Kitaptan aldığımız bir pasajda aynen şunlar yazıyor:

Buz ejderhası kristal gibi beyaz, neredeyse mavi olduğu kadar sert ve soğuk olan bu bölge gibi beyazıy. Sertlikle kaplıydı, bu yüzden uçtukça derisi kırıldı ve derisi bir adamın çizmesi altında çatladı ve kek rengi pulları düştü.

Gözleri, derin ve buz gibi.

Ve buz ejdarhası büyük ağzını açtığında ve püskürttüğü şey dışarı çıkan şey yangın kıyameti değildi. Buz ejderhası soğuk üfledi.

Nefes alırken buz oluştu. Sıcaklık yok oldu. Ateş yerine buz dışarı çıktı. Ağaçların gizli ruhları dondu, dalları kırılganlaştı ve kendi ağırlığından kırıldı.

Hayvanlar buza döndü ve acı içinde kıvranarak öldüler, gözleri şişti ve ciltleri parçalandı.

Buz ejderhası ölüm dünyasına nefes verdi; Ölümü sakin ve soğuk.


Hayır! Kahretsin. Ejderha korkunç ve kötü, Gece Kralı’ın kendisi gibi.

GoT’un Buz ve Ateşin Şarkısı kitabında da Buz Ejdarhası ile ilgili olarak bazı bilgiler var:

Titreyen Deniz'in tüm garip ve muhteşem sakinlerinin arasında Buz Ejdarhası en büyüğüdür.

Valyria ejderhalarından birkaç kez daha büyük olan bu devasa canlının, soluk mavi kristal gözleri ve yıldızları görebileceğiniz geniş yarı saydam kanatlardan oluşuyor.

Diğer ejderhalar alevi solurken buz ejderhası, soğuğu nefes verir, hatta kalp atışı bir insanı dondurabilir.

Viserion'un Buz Ejdarhası olduğuna inandık biz, en azından öyle olacağını umuyoruz.

Konuyla ilgili olarak, 7 sezonun finali 79 dakika 43 saniyeyle serinin yayınladığı en uzun bölümü olacak. İsmi ise Ejderha ve Kurt olarak gösterildi.

Daenerys ile Jon Snow'ın birleşip cehennemi açığa çıkaracakları anlamına mı geliyor? R + L = J teorisi, diğer bir deyişle, Rhaegar Targaryen (ejderha) + L yanna Stark (kurt) = J ise Snow mu?

Öğrenmek için Pazar gecesini beklemek zorundayız…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.