Olcan Adın Kimdir

Olcan Adın, 30 Eylül 1985’de Balıkesir’de Şerafettin ve Aysel Adın çiftinin üçüncü çocuğu olarak dünya geldi. Milli futbolu oynadığı takımlarda orta saha pozisyonda görev almaktadır.
Olcan Adın Kimdir

Olcan Adın’ın Kulüp Kariyeri

Olcan Adın, futbol hayatına ilk olarak Balıkesirspor’un alt yapısında başladı ve 3 sezon forma giydiği takımda gösterdiği performans ile Fenerbahçe alt yapı teknik ekibinin dikkatini çekti. 2002 yılında Fenerbahçe alt yapısına katıldı. 2 sezonda Fenerbahçe’de forma giydikten sonra 2. Ligde mücadele eden Kartalspor’a transfer olarak ilk profesyonel sözleşmesine imza attı. Bir sezon Kartalspor’da kalan futbolcu, 14 maça çıktı.

Burada gösterdiği performans ile eski takımı olan Fenerbahçe’ye transfer oldu ve A takımla beraber çalışmalara başladı. A takımda kadroya dahi girmede zorlanan Olcan, 5 sezonda sadece 6 maçta forma şansı bulabildi.

Kendisini geliştirmesi amacıyla 2004-2005 sezonunda Antalyaspor’a bir yıllığına kiralandı. Antalyaspor ile o sezon 26 maça çıkan futbolcu bir sezon sonra Fenerbahçe’ye geri döndü ancak yine forma şansı bulamadığı gerekçesiyle 2007 yılında bir yıllığına Karşıyakaspor’a kiralandı.

Bu sezon içerisinde takımı ile toplamda 32 maça çıkıp 9 gol atan futbolcu kariyerinde en üst seviyeyi yaşayarak Gaziantespor’a transfer oldu. İlk sezonunda çok forma şansı bulamasa da sezonun sonlarına doğru kendini ispatladı ve bir sonraki sezonlarda takımın değişilmez oyuncularında olduğunu teknik ekibe göstermiş oldu.

4 sezon Gaziantespor takımında görev alan futbolcu, bu süre zarfında takımı ile 89 maça çıkıp 18 kez fileleri havalandırdı.

olcan adın trabzonspor

2012 yılında Trabzonspor ile görüşmelere başlayan tecrübeli futbolcu, 2011-2012 sezonu öncesi yeni takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Takıma gelir gelmez ilk 11’de kendine yer buldu ve takımın hücum yükünü toparlayan bir performans sergiledi. 

Takımı ile beraber toplamda 82 maça çıkıp 22 gol atan Olcan, 2014-2015 sezonu öncesi Galatasaray’a transfer oldu. İlk sezonunda zaman zaman forma şansı bulsa da tam olarak kendini gösteremedi ancak ilk sezonunda takımı ile beraber Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Bu şampiyonluk Olcan Adın için bir ilkti.

Uzun yıllar Galatasaray'da oynadıktan sonra 2016 yılında Akhisar Belediyespor'a transfer oldu.

Olcan Adın’ın Milli Takım Kariyeri

Olcan Adın, Türk Milli Takım kariyerine ilk olarak Türkiye U-18 takımında başladı. Daha sonra sırasıyla Türkiye U-19, Türkiye U-20 ve Türkiye U-21 kadrolarında yer aldı. Bu takımlarda 50 maça çıktı ve 7 gol atma başarısı gösterdi. Türkiye A Milli Takımı’na ise ilk kez 2012 yılında davet edildi. 2015 yılı itibariyle 11 maça çıktı ve 1 gol atma başarısı gösterdi.

Olcan Adın’ın Başarıları

Fenerbahçe

  • Süper Lig: 2003-04, 2006-07

Galatasaray

  • Süper Lig: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.