Olası 3. Dünya Savaşı'nda Neler Yaşanacak

Uzmanlar, nükleer bir savaş şeklinde cereyan edilecek 3. Dünya Savaşı’nda neler olabileceğini yorumladı. İşte, olası bir nükleer savaşta insanların yaşayacağı tablolar;
Olası 3. Dünya Savaşı'nda Neler Yaşanacak

Son zamanlarda küresel bazda yaşanılan iç karışıklıklar, savaşlar akıllara acaba 3. Dünya Savaşı'na mı gidiyoruz sorularını getiriyor. Olası bir 3.Dünya savaşı kapımızı her an çalabilir. İhtimali olan Üçüncü Dünya Savaşı'nın nükleer savaş olacağı üzerinde duruyor. İkinci Dünya Savaşı sonrasında küresel devletler olacak savaşlara karşın nükleer silah üretimlerini hızlandırmış durumda. Rusya, Çin, Amerika gibi devletler olası bir dünya savaşı için nükleer yatırımlar yaptı. Süper güçlerin Üçüncü Dünya Savaşı'nda da büyük olasılıkla bu nükleer füzelerini kullanmaları bekleniyor. Bizler de yaşanılacak olan olası nükleer savaşlarda neler yaşanılacağını derledik.

Olası 3. Dünya Savaşı'nda Bizleri Neler Bekliyor?

Suriye'de yaşanılan iç savaş bütün dünya ülkelerinde hareketliliğe neden oldu. Rusya'nın Esed güçlerinin yanında savaşa dahil olması birçok devleti harekete geçirdi. Amerika, Fransa gibi güçlerin de Ortadoğu'da yaşanılan bu savaşı daha yakından izlemesine, hatta zaman zaman müdahale etmelerine neden oldu. Yaşanılacak küçük gerginliklerle birlikte olası bir dünya savaşının olabileceği yönünde tahminler yürütülmeye başlandı. Dünyanın en güçlü nükleer silah üreticilerinin karşı karşıya gelmesi, olası bir savaşta Rusya'nın ya da Amerika'nın nükleer silahlarını kullanılması halinde yaşanılacakları sizlere kısa bir şekilde anlatmaya çalıştık. İşte, nükleer savaşta yaşanılacaklar;

mesaj-002.jpg

1) Dört Dakikalık Bir Uyarı Duyamayacağız

Teknolojinin gelişmesiyle bu uyarı sistemi 1992 yılında devre dışı bırakıldı. Bu uyarı sisteminin yerine artık cep telefonu ile mesaj alacaksınız. İngiliz hükümeti, olası nükleer saldırıları gibi felaketler durumunda devreye girecek bir teknoloji denedi. Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından hazır hale getirilen bu sistem, 2013 yılında Glasgow ve Yorkshire’da denendi.

2) Mesaj Aldığınız Zaman Yapabileceğiniz Bir Şey Yok!

Dünya üzerinde şu anda balistik füzeleri durdurabilecek bir teknoloji yok. Bu nedenle saldırı gerçekleştiği esnada binada olmanız daha iyi olacaktır.

3) Bombanın Yakınındaysanız Sizden Geriye Pek Bir Şey Kalmayacak

Hiroşima saldırısının görgü tanıkları, patlamanın merkezinde yer alanların  “yok olduğunu” söylemişti. William Burchett, Hiroşima’da varsayılan atomik sıcaklığın insanları anında kül haline getirdiğini ancak bu saldırı sonrası insanların külleri bile bulunmadığını belirtti. Bu derecede etkili bir bombadan söz ediyoruz.

4) Hidrojen Bombaları Bütün Şehirleri Yok Edebilir

Stevens Teknoloji Entitüsünün geliştirmiş olduğu Nükleer Harita adlı bir uygulamada en büyük Sovyet hidrojen bombasının Londra üzerinde patlatılması halinde neler yaşanabileceğini gözler önüne seriyor.

Londra’da başlayacak yıkım kuzey Luton’a doğru genişleyecek ve bu durumda yaklaşık 10 milyon kişi yaralanacaktır.

5) Büyük Ölçekli Bir Nükleer Savaş Bütün Dünyayı Yok Edebilir

1979 yılında Amerika Kongresi’nin Teknoloji Ofisi tarafından hazırlanan olası bir nükleer savaşta neler olabileceğine dair bir rapor hazırlandı. Bu rapora göre yüz binlerce insan hayatını kaybedecek ve sonrasında yaşanılacak radyasyondan ötürü de insanlar yaşamlarını yitirecektir.

6) Saldırının Sonrasında Etkiler Daha Kötü Olacak

Olası bir saldırı sonrasında neler yapılması gerekiyor? Böyle bir durum ile karşılanıldığı zaman şunların yapılması gerekiyor;

  • Güvenli bir yer arayın.
  • Gıda, su, ilaç benzeri ürünlerin zehirli maddelerden etkilendiğini göz önünde bulundurun.
  • Cildinizi havayla mümkün olduğu mertebede temas ettirmemeye çalışın. Şapka, gözlük ve maskeler takın.

7) Çevre On Yıllar Boyunca Büyük Zararlar Görecek

Havada açığa çıkacak olan karbon dünyadaki sıcaklıkları düşürerek yağış miktarlarını ve mahsullerin miktarını olumsuz olarak etkileyecektir. Çernobil Faciası, Hiroşima gibi insanların genetiğiyle oynanılacak. Topraklar üzerinde yüzlerce yıl etkisini kaybetmeyecek zehirlerden dolayı hastalıklı çocuklar doğacak, kanser vakkaları artacak, insanlar yediği ürünlerden lezzet almayacak. Kısacası; iklimleri değiştirecek, toprağı zehirleyecek, havayı kirletecek bu gibi nedenlerden dolayı insanların yapısıyla oynanılacak nükleer savaşlar için insanlığın soykırımı olarak adlandırabiliriz.

Sonuç Olarak;

Büyük güçler boşuna nükleer silahlar üretmiyor. Bu silahları elbet bir gün kullanılacaktır. Öyle ki yapılan bu nükleer bazlı savaşlarda yaşayan canlılar ve yaşam sürdüğümüz dünya katledilecektir. Canlıların dünyada yaşamasını olanaksız kılan bu silahların kullanılması insanlık suçudur. Devlet ayırmaksızın dünya üzerinde nükleer silahlanma bir an önce durdurulmalı, oluşacak bu tür faciaların önüne geçilmelidir. Her zaman dediğimi yeniden söylemek istiyorum; insanoğlu kendi kendinin katilidir. Yaşadığımız bu dünya bizlere emanettir, bunu kötü bir şekilde zehirlemeye kimsenin / devletlerin hakkı yoktur.

 

NeOldu.com / Kader Basayoğul

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.