Oktay Usta Kimdir

Gerçek hayatında ve televizyon ekranlarında aşçılık yapan Oktay Usta, 27 Eylül 1968'de Bolu’nun Mengen ilçesinde doğdu.
Oktay Usta Kimdir

Oktay Usta’nın Biyografisi

Aşçı bir babanın 6 evladından birisi olarak dünyaya geldi. İlkokul ile ortaokulu Mengen’de tamamladı. 1983 yılında babasının arkadaşı Sabri Bey’in yönlendirmesi sonucunda mesleğe atıldı ve İstanbul Erenköy'deki ünlü bir restoranda yanında çalışmaya başladı.

Kariyerindeki başarı sonrasında ünlü simalarında geldiği İstanbul’da bir restoranda çalıştı. Sonraki yıllarda babası yanına çağırdı ve tatil yörelerinde işletmecilik yapan otellerin mutfaklarında yer aldı. Antalya, İzmir, Marmaris gibi şehirlerde yeteneklerini geliştirdi ve Türk yemeklerini tanıtmak için bir dönem İspanya’ya gitti.

1998 yılında Londra’da aşçılık yarışmasında Bronz madalya ve klasman birinciliği kazandı. 1999 yılında Malta’daki yarışmada 2 gümüş, 1 sertifika merit aldı. 2000 yılında Londra’da 1 altın madalya kazandı.

Bu süre içerisinde 1998 yılında Perihan Savaş'ın televizyon ekranlarında yayınlanan programında aşçı olarak yer aldı. Aynı yıl içerisinde dönemin kanalı Samanyolu TV’de Yeşil Elma isimli programı sunmaya başladı. Bu program ile uzun dönem ekranlarda boy gösterdi.

Her geçen gün ününü arttırdı ve Oktay Usta’nın yemek tarifleri isimli listeler oluşturdu. Oktay Usta üç yemek ve birde pratik bilgiler üzerine toplam dört tane kitap çıkarttı. Yemek tarifleri kitabı çok beğenilen yemek tarifi kitapları arasında yer aldı.

 

Özel Hayatı

Oktay Usta, 1991 yılında kendi köyünden Bergüzar Hanım ile evlendi ve çitin 3 kız çocuğu oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.