Okay Yokuşlu Kimdir

Okay Yokuşlu, 9 Mart 1994 tarihinde İzmir’in Konak ilçesinde doğan Türk Milli Takımı futbolcusudur ve oynadı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Okay Yokuşlu Kimdir

Okay Yokuşlu’nun Kulüp Kariyeri

"Okay Yokuşlu", küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbol hayatına ilk olarak doğduğu şehrin takımlarından Karşıyaspor Spor Okulu’nda başladı. Burada aldığı eğitim sayesinde şehrin diğer takımlarından biri olan Altayspor’a  geçti.

2004 yılında Altayspor’un alt yapısına dahil olan Okay, 6 sezon boyunca bu takımda forma terletti.

Gösterdiği performans sonucunda 2009 yılında Altay U-18 takımına yükseldikten sonra  aynı yıl içerisinde A2 takım kadrosuna davet edildi ve antremanlara çıkmaya başladı. Takımda kendini gösterme fırsatını bulan ve dikkatleri üzerine çeken Okay, dönemin hocası Fuat Yaman tarafından  2010 yılında A takıma çağrıldı ve profesyonel yeni bir sözleşme ile 2 yıllığına kendini takıma bağladı.

okay yokuşlu kayserispor

Bir  sezon A takımda forma giyen Okay Yokuşlu, sezonun sonunda toplamda 33 maça çıkıp iyi bir istikrar gösterdi ve bu maçlarda da 4 gol attı. Performansı ile Kayserispor teknik ekibinin dikkatini çekti ve 2011-2012 sezonu öncesinde 2,3 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. 

okay yokuşlu trabzonspor

4 yıl forma giydiği takımdan 2016 yılında ayrıldı ve ligin güçlü ekiplerinden Trabzonspor ile anlaştı. 2018 yılı itibariyle de takımını önemli bir futbolcusu olarak kariyerine devam etmektedir.

Okay Yokuşlu’nun Milli Takım Kariyeri

Okay Yokuşlu, ilk olarak 2009 yılında Türkiye U-15 kadrosuna davet edilerek kariyerine başladı. 6 kez U-15 takımı ile forma şansı buldu ve bu maçlarda kariyerinin ilk golünün yanı sıra 3 gol attı. Sonrasında da Türkiye U-16, U-17 ve U-19 kadrolarında yer aldı. Bu kategorilerde de toplamda 36 maça çıkan Okay, 6 gol atma başarısı gösterdi.

17 Kasım 2018 tarihinde ise ilk kez Türkiye A Milli Takım kadrosuna davet edilen Okay Yokuşlu, Milli Takım forması altında ilk gölünü 2018 yılının Mart ayında Karadağ ile oynanan müsabakada attı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.