Okay Gönensin Kimdir

1950 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya gelen Gazeteci, yazar ve televizyoncu Okay Gönensin, 13 Temmuz 2017'de hayatını kaybetti.
Okay Gönensin Kimdir

Okay Gönensin’in Biyografisi

Okay Gönensin, eğitiminin ilk yıllarını tamamladıktan sonra lise eğitimini almak için Saint Joseph Fransız Lisesi’ne gitti ve buradan 1967 yılında mezun oldu. Lise eğitiminin ardından lisans eğitimini almak için Ankara’ya gitti ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. Başarılı bir üniversite hayatının sonrasında 1972 yılında mezun oldu.

Okay Gönensin, 13 Temmuz 2017'de yaşamını yitirdi.

Gazetecilik Yılları

Üniversiten mezun olduktan üç yıl sonra gazetecilik mesleğine adım attı. Gazetecilik alanında ilk durağı Türkiye’nin önemli gazetelerinden birisi olan Cumhuriyet Gazetesi oldu.

Bir süre Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışan Okay Gönensin, sonraki yıllarda Sabah, Yeni Yüzyıl, Star ve Yeni Binyıl vb. gazetelerde yer aldı. Çalıştığı gazetelerde yazı işleri müdürü, yayın koordinatörlüğü, genel yayın yönetmenliği, köşe yazarlığı ve başyazarlığı görevlerinde kariyerini sürdürdü.

Uzun süre görev aldığı Sabah Gazetesi’nden 2002 yılında ayrılan Okay Gönensin, 2002 yılında piyasaya Vatan Gazetesi’ni çıkarttı. Çıktığı günden itibaren önemi gazete olarak anıldı ve Okay Gönensin, bu olayın sonrasında ‘’ Bağımsız Gazeteciler Grubu ‘’ arasında yer aldı.

2000 yılında Vatan Gazetesi’ni kuran Gönensin, 2003 yılında Yeni Yüzyıl ve Ateş gazetelerini satın aldı.

Okay Gönensin, 2016 yılı itibarıyla yazılarına Vatan Gazetesi’nde devam etti.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.