Okan Çabalar Kimdir

Yalan Dünya isimli dizide canlandırdığı Bünyamin karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Okan Çabalar, 11 Ağustos 1980’de İzmir’de dünyaya geldi.
Okan Çabalar Kimdir

Okan Çabalar Biyografisi

Lise eğitimi bitikten sonra satış yönetimi üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra pek çok işte çalıştı. Oyunculuğa ilkkezİzmir’de amatör olarakbaşladı. Katıldığı seçmelerin sonunda tiyatro sahnesine adım attı. İstanbul’a yerleşmesiyle hayatı değişmeye başladı. Kamera karşısına ilk kez Bahar Dalları isimli dizide canlandırdığı Ali karakteri ile geçti. 

2009’da yayınlanmaya başlayan Bahar Dalları, kızının ölümüyle sarsılıp hayata yeniden tutunmaya çalışan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli, Özlem Conker,Tarık Ündüz, Başak Daşman ve Gülden Dudarık yer aldı. 2010’a ise yönetmen ve senaristliğini Ata Demirer’in yaptığı Eyvah Eyvah isimli filmde Murat karakterini canlandırdı. Film, klarnetçi Hüseyin isimli bir adamın yolunun Firuzan isimli şarkıcı bir kadınla kesişmesini ve sonrasında yaşanan komik olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Borak ve Salih Kalyon yer aldı. 

 

okan-cabalar3.jpg

2011’de 5’er Beşer isimli televizyon programında Hakkı karakterini canlandırdı. Program, kısa ve komik skeçlerden oluşuyor. Programda Okan Çabalar’ın yanı sıra, Mine Tugay, İrem Sak, Okan Çabalar, Alper Kul ve Ali Sunal yer aldı. Daha sonra ise Yalan Dünya isimli dizide Bünyamin karakterini canlandırdı. Dizi, kardeşi birlikte ev tutmak için büyük bir yalanın içine giren Deniz isimli bir kadının yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı dizinin başrollerinde ise Gülse Birsel, Altan Erkekli, Füsun Demirel, Hasibe Eren, Olgun Şimşek, Öner Erkan, Sarp Apak, Gupse Özay, Nihal Yalçın gibi pek çok oyuncu yer aldı. 

Okan Çabalar Organize İşler 2 Filminde Oynayacak mı?

Ünlü oyuncu Okan Çabalar, 2019 yılında gösterime girmesi beklenen ve herkesin büyük bir hevesle beklediği Organize İşler 2 filminin kadrosunda olduğu belirtildi. Başarılı oyuncu 2019 yılında gösterime girmesi planlanan filme Yılmaz Erdoğan tarafından davet edildi.


Okan Çabalar'ın Aldığı Ödüller: 

  • 2013 - Antalya Televizyon Ödülleri - Komedi Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Yalan Dünya 

Okan Çabalar'ın Filmleri ve Dizileri 

  • Sen Kiminle Dans Ediyorsun (Sinema Filmi)
  • 2013 - Yalan Dünya (TV Dizisi)
  • 2012 - İnsanlar Alemi (Hakkı) (TV Dizisi) 
  • 2012 - 2014 - Yalan Dünya (Bünyamin) (TV Dizisi) 
  • 2011 - Eyyvah Eyvah 2 (Sinema Filmi) 
  • 2011 - 5'er Beşer (Hakkı) (TV Dizisi) 
  • 2010 - Şen Yuva (Tankut) (TV Dizisi) 
  • 2010 - Eyyvah Eyvah (Berber Murat) (Sinema Filmi) 
  • 2009 - Bahar Dalları (Ali) (TV Dizisi) 
  •  

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.