Oğuzhan Koç Kimdir

Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli televizyon dizisi ile tanınmaya başlayan Oğuzhan Koç 13 Mayıs 1985’te Erzincan’da dünyaya geldi.
Oğuzhan Koç Kimdir

Oğuzhan Koç Biyografisi

Çocukluğunun bir bölüm Erzincan’da geçen Oğuzhan Koç, Erzincan depreminden sonra ailesi ile birlikte Bursa’ya göç etti. İlkokul ve liseyi Bursa’da okudu. Lise eğitimi sırasında oyuncu Eser Yenenler ile tanıştı. Liseden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler’de eğitim almaya başladı ama yarım bıraktı. Daha sonra İstanbul’a yerleşti ve hayatı değişmeye başladı.

İstanbul Üniversitesi’nde Antropoloji eğitimi alan Oğuzhan Koç, 2007’de BKM oyuncularının arasına katıldı. Ardından Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli televizyon dizisinde skeçler yazıp oynadı. Rol aldığı skeçler sayesinde geniş kitlelerce tanınmaya başladı.  2009’da Neşeli Hayat isimli filmde Timur karakterini canlandırdı. Film Noel Baba oan Rıza’nın, yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Büşra Pekin ve Ersin Korkut yer aldı. Ayrıca 2010’da vizyona giren Çok Film Hareketler Bunlar isimli filmde rol aldı. Filmin senaryosu ve oyunculuğunu BKM Mutfak ekibi üstlendi.

Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli skeçlerden oluşan dizide sergilediği performansı hem oyunculuk hem de müzik kariyerinde büyük adımlara neden oldu. Şarkıcı Ferhat Göçer’e söz ve müziği kendisine ait olan "Gül ki Sevgilim" isimli şarkısını verdi. 2013 senesinde ise 10 şarkılık "Ben Hala Rüyada" albümünü piyasaya sürdü. Aynı zamanda Gülben Ergen’e de "Giden Günlerim Oldu" isimli şarkıyı verdi. Sanatçı 2016 yılının Ekim ayında "Bulutlara Esir Olduk" adında bir single çıkarttı.

Oğuzhan Koç 2014 ve 2015 senesinde "O Ses Çocuklar" isimli ses yarışmasında jüri koltuğuna oturdu. Ayrıca 2013 yılından beri Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile birlikte Üç Adam isimli televizyon programını sunuyor.

 

Ödülleri 

  • 2011 - 17. Kral Müzik Ödülleri, 'En İyi Film Müziği' ödülü “Çok Filim Hareketler Bunlar” filmi 

 

Albümü 

  • 2013 - Ben Hala Rüyada
  • 2015 - Aşkla Aynı Değil (Single, Gülben Ergen ile Düet)
  • 2016 - Bulutlara Esir Olduk (Single)

 

Filmleri 

  • 2015 - Bana Baba Dedi Bana Baba Dedi (Bora) (TV Dizisi)
  • 2010 - Çok Filim Hareketler Bunlar
  • 2009 - Neşeli Hayat Neşeli Hayat (Timur) (Sinema Filmi)
  • 2008 - 2010 - Çok Güzel Hareketler Bunlar (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum