Oğuz Turhan Kimdir? & Hakkında Bilgi

1977’de Zonguldak’ta doğan Oğuz Turhan hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte Oğuz Turhan'ın biyografisi!
Oğuz Turhan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Oğuz Turhan Biyografisi

Oğuz Turhan, 1977’de Zonguldak’ta dünyaya gelmiştir. 1995’te Ankara Atatürk Anadolu Lisesinden mezun olmuştur. Üniversite öğrenimini ise Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde görmüştür. 2000 yılında da üniversite eğitimini tamamlayan Oğuz Turhan mezun olmasının ardından 2001’de Ankara Barosunda avukatlık stajı görevini yerine getirmiştir. Yine 2001 yılında Devlet Planlama teşkilatı bünyesinde bulunan Kalkınma Bakanlığında uzman yardımcılığı görevini yerine getirmiştir. Aynı tarihte Gazi Üniversitesi İdare Hukuku Bölümünde yüksek lisans derslerini tamamlamıştır.  2006’ya gelindiğinde ise “Siber Suçlar” isimli uzmanlık tezini tamamlayarak Planlama Uzmanlığı görevine atanmıştır. Yüksek Lisansı tamamlamasına rağmen okumaktan vazgeçmeyen Oğuz Turhan Boston Üniversitesinde 2006 ve 2008 tarihleri arasında “Uluslararası Ticaret” alanında yüksek lisans yapmıştır. İki yıl gibi bir süre Türkiye’den ayrılan Oğuz Turhan Türkiye’ye döndükten sonra Devlet Planlama Teşkilatında yürüttüğü göreve devam etmiştir.  2011 ile 2013 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde kurulmuş olan Anayasa Uzlaşma Komisyonunda Milliyetçi Hareket Partisi teknik heyet üyesi olarak görevini yerine getirmiştir. Teknik heyet üyeliği görevinin ardından Türk Hukuk Enstitüsünde yönetim kuruluğu üyesi görevini yürüttü. Daha sonraki süreçte Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfının kuruluş aşamasında aktif olarak görev aldığı için kurucu üyelik hizmetini yerine getirmiştir.


Oğuz Turhan'ın Ailesi

Oğuz Turhan evli olup iki çocuk babasıdır. Çocuklarının adları Alparslan ve Mustafa’dır.


Oğuz Turhan'ın Siyasi Hayatı

Lisede ve üniversitede Ülkü Ocakları okul temsilciliği görevinde bulunan Oğuz Turhan ilerleyen yıllarda Ankara Ülkü Ocakları Eğitim ve Orta Öğretim Başkanlığı görevleri ile siyasette de yavaş yavaş ilerlemeye başlamıştır. Daha sonraki süreçte yine Milliyetçi Hareket Partisi Araştırma Geliştirme Merkezindeki komisyonlarda aktif olarak görev almıştır.


Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği

Oğuz Turhan; MHP bünyesinde 14 yıldır sürdürdüğü kamu görevinden ayrılarak 21 Mart 2015’te 11. Olağan Genel Kurulu sonucunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi seçilerek siyasi yaşamını devam ettirdi.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.