Oğuz Kağan Köksal Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Kırıkkale Milletvekili olan Oğuz Kağan Köksal, 1948 yılında Kırıkkale'de doğmuştur. Babasının adı Abdurrahman Naci, annesinin adı Nadire'dir.
Oğuz Kağan Köksal Kimdir

Oğuz Kağan Köksal’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Maliye Bakanlığı Muhasebat Kontrolörü olarak görev yaptı. Bozkurt ve Cizre'de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı görevlerini üstlendi. Gaziantep Vali Yardımcısı ve Vali Vekili, Tekirdağ Valisi oldu. Daha sonra Malatya, Denizli, Adana, Bursa ve İzmir Valiliğinde bulundu. 2007'de Emniyet Genel Müdürü oldu.

İki kez "Yılın Valisi" ödülü ile TASAM'ın "Stratejik Vizyon", TÜTAP'ın "Uluslararası Turizm ve Tanıtma" ödüllerinin ve Sudan Ribat Üniversitesinin "Fahri Doktora" unvanına sahiptir.

24. Dönemde TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanlığına seçildi.  25. Dönem Genel Seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Kırıkkale Milletvekili olarak meclise yeniden giren Oğuz Kağan Köksal, 26. Dönemde meclise girememiştir.

Köksal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.