Oğuz Kaan Salıcı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Bir zamanlar İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olan Oğuz Kaan Salıcı 1972 yılında Gaziantep'de dünyaya gelmiştir.
Oğuz Kaan Salıcı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Oğuz Kaan Salıcı Biyografisi

Babası devlet memuru, annesi ev hanımı olan Oğuz Kaan Salıcı 16 Ocak 1972 Gaziantep doğumludur. Aslen Adıyaman ili Besni ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. Babasının memuriyeti nedeniyle farklı şehirlerde hayatı geçmiştir. İlkokula Adıyaman’da başlamış, Elazığ, Eskişehir gibi farklı şehirlerde okumuştur. Üniversite öğrenimini ise Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyarak tamamlamıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Oğuz Kaan Salıcı ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

oğuz kaan salıcı biyografisi


Oğuz Kaan Salıcı Eğitim Hayatı

İlkokula 1978 yılında Adıyaman Cumhuriyet İlkokulu’nda başlamıştır. Ortaokula 1983 yılında Elazığ Anadolu Lisesinde başlamış ve babasının memuriyeti nedeniyle Eskişehir Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite öğrenimini ise İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler fakültesinde okuyarak tamamlamıştır.

Oğuz Kaan Salıcı Eğitim Hayatı


Oğuz Kaan Salıcı Siyasete Girişi ve Siyaset Hayatı

Siyasi faaliyetlerine üniversitede öğrencilik yıllarında başlamıştır. Üniversitede, Demokrasi için gençlik platformu, sosyal demokrat üniversiteler platformu kuruluşlarında görev almıştır. Sosyal Demokrasi Vakfı kurucuları arasında bulunmaktadır. Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı üyeliği bulunmaktadır. 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapmaya başlamış, 2012 il kongresinde de İl Başkanı olarak seçilmiştir. 2015 yılında İl Başkanlığından istifa ederek, 2015 yılında yapılan Genel seçimlerde, Milletvekili adayı olarak, seçimlerine katılmış ve milletvekili seçilmiştir.

Oğuz Kaan Salıcı Siyasete Girişi ve Siyaset Hayatı


Oğuz Kaan Salıcı Milletvekilliği

2012 yılında CHP İstanbul İl Kongresinde yapılan seçimle il Başkanı olarak seçilen Oğuz Kaan Salıcı, 2015 genel seçimlerinde milletvekili olabilmek için, il başkanlığı görevinden istifa etmiştir. İstanbul birinci bölgeden CHP milletvekili adaylığı yapılan ön seçimle belirlenmiş ve 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 yılında yapılan seçimlerde milletvekili olarak meclise girmiştir. Halen milletvekilliği devam etmektedir. Milletvekili olarak, Dışişleri komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Türkiye ABD ve Türkiye Kamboçya Parlamentolar arası oluşturulan dostluk grubu üyeliği bulunmaktadır.

Oğuz Kaan Salıcı Milletvekilliği

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.