Oğuz Han Aynaoğlu Kimdir

Oğuz Han Aynaoğlu, 22 Mart 1992’de Danimarka’nın Glostrup kentinde dünyaya gelen Türk futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Danimarka Genç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Oğuz Han Aynaoğlu Kimdir

Oğuz Han Aynaoğlu Biyografisi

Oğuz Han Aynaoğlu’nun Kulüp Kariyeri

Oğuz Han Aynaoğlu, futbol kariyerine ilk olarak 1994 yılında doğduğu kentin takımı olan Glostrup takımının alt yapısında başladı. 11 sene boyunca burada yeteneklerini geliştiren futbolcu, 2005 yılında ülkenin bir başka takımı Brondby ve bir sene sonra da Nordsjalland’da oynadı. 5 sene Nordsjalland’da alt yapı takımlarında mücadele verdikten sonra 2011 yılında profesyonel olarak ilk Danimarka Süper Lig maçına eski takımı Brondby IF karşısında çıktı.

İlk sezonlarda as takımda oynamakta zorlanan 2011-2012 sezonunda Danimarka Süper Ligi’ni kazanma başarısı gösterdi. Bir sezon daha burada oynadı ve 2013-2014 sezonunda yolunu Türkiye’ye çevirdi. Yabancı sınırı olduğu için Türk oyunculara yönelen Süper Lig takımlarından Bursaspor ile anlaştı.

oğuz han aynaoğlu adana demirspor

Sezon içerisinde Bursaspor ile sadece 8 maçta forma giyen Oğuz Han, 2014-2015 sezonunda Adana Demirspor’a kiralık olarak gönderildi. Burada takımı ile beraber neredeyse bütün maçlarda forma giydi. Kendisini olumlu yönde geliştiren Türk futbolcu 2015-2016 sezonunda ise bu sefer alt ligin bir başka takımı Kardemir Karabükspor’a kiralık gitti.

Oğuz Han Aynaoğlu’nun Milli Takım Kariyeri

Oğuz Han Aynaoğlu, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2008 yılında Danimarka U-17 takımında giydi. Burada 6 maçta forma giyen milli futbolcu, bir sene sonra Danimarka U-18 takımına çağrıldı. 2 sene sonra ise Danimarka U-20’ye yükseltilen tecrübeli futbolcu burada da kariyeri boyunca 5 kez maçlarda sahne aldı.

Oğuz Han Aynaoğlu’nun Başarıları

Nordsjaelland

Danimarka Süper Ligi: 2011-2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.