Oğuz Galeli Kimdir

Acı Hayat isimli dizide canlandırdığı ender karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Oğuz Galeli, 23 Ekim 1974’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Oğuz Galeli Kimdir

Oğuz Galeli Biyografisi

Podyumlardan kamera karşısına geçen isimlerden biri olan Oğuz Galeli, İstanbul’da dünyaya geldi. 1989’da Avusturya’da Erkek Güzeli seçilen Oğuz Galeli kamera karşısına ilk kez, Bir Umut Uğruna isimli filmde canlandırdığı Erol karakteri ile geçti. Yıldızı ise Acı Hayat isimli dizide canlandırdığı Ender karakteri ile parladı. Daha sonra pek çok dizi ve filmde yer almaya devam etti. 

2005’te yayınlanmaya başlayan Acı Hayat isimli, iki sezon süren dizide Ender Kervancıoğlu karakterini canlandırdı. Dizi, İstanbul’un yoksul kentlerinden birince yaşayan ve birbirlerini çok seven Nermin ve Mehmet’in yıkılan aşklarını ve hayallerini anlatıyor. Zengin ve kötü oğlan ile fakir ve saf kız klişesinin işlendiği dizinin başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Selin Demiratar, Oğuz Galeli ve Ebru Kocaağa yer aldı. 

oguz-galeli3.jpg

 

2007’de ise Pars Narkoterör isimli dizide Mert karakterini canlandırdı. Dizi, sevdiği kızın ailesi ve kendi ailesini tanıştırmak isteyen narkotik komiserin Şamil’in kendini bir anda facianın içinde bulmasını ve sevdiği kadınla arasının açılmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise İbrahim Çelikkkol, Seda Bakan, Leyla Kömürcü, Oğuz Galeli ve Rana Cabbar yer aldı. 2010’da ise Kızım Nerede isimli dizide yer aldı. Dizi, bir gece ailesinden izin alarak kuzenleri ile birlikte dışarıya çıkan bir daha bulunamayan Zeynep isimli genç bir kızın ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ece Uslu, Hüseyin Avni Danyal, Burak Hakkı, Tolga Savacı ve Özge Gürel yer aldı. 

2011’de ise Gizli Yüzler isimli filmde yer aldı. Film, yeni taşındığı vinde huzursuzluklar yaşan Zeynep isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Yeşim Ceren Bozoğlu, Oğuz Galeli, François Vincentelli, Meriç Benlioğlu ve Gülseven Yılmaz yer aldı. 

Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Gizli Yüzler -2011
  • İhanet -2010
  • Kızım Nerede -2010
  • Masumlar -2009
  • Pars Narkoterör -2007
  • Acı Hayat-2005
  • Bir Umut Uğruna -1991

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.