Oğulcan Çağlayan Kimdir

Oğulcan Cağlayan, 22 Mart 1996’da Ankara’da dünyaya gelen ve oynadı takımlarda forvet pozisyonunda görev alan Türk futbolcudur.
Oğulcan Çağlayan Kimdir

Oğulcan Çağlayan’ın Kulüp Kariyeri

22 Mart 1996 yılında Ankara'da doğan Oğulcan, doğduğu kentte , ailesinin 'bir futbol takımına yazdıralım' düşüncesiyle 2006 yılında futbola başladı ve ilk olarak Bahçelerüstü Spor takımının altyapısına yazıldı. Bir yıl alt yapıda kendi yaş gruplarına oynadığı oyunla dikkat çeken Oğulcan, Ankaraspor antrenörleri tarafından mavi-beyazlı takımın altyapısına transfer edildi.

Burada U-14 ve üstü takımlarda bir dönem futbol oynadıktan sonra Bursa’da mücadele eden takımlarda Bursa Merinosspor’a transfer oldu. Burada gösterdiği performans sonuncunda da Bursaspor’a geçiş yaptı. ilk sezonunda U15 yaş kategorisinde oynadı ve  U15 Ligi'nde yeşil-beyazlı forma altında 10 maçta forma giyen ve tek gol kaydeden oyuncu play off maçlarında ise U-16 kadrosunda yer aldı.

2011-2013 yılları arasında Bursaspor A2 takımına geçiş yaptı ve burada 2 sezon oynadıktan sona Galatasaray teknik ekibinin dikkatini çekti. 2013 yılın Galatasaray’a transfer oldu ve hemen A2 takımına monte edildi. Yetiştirme bedeli verilmediği gerekçesiyle Galatasaray takımında ayrılan Oğulcan Çağlayan, Gaziantepspor'a transfer oldu.

Ancak lisanssız olması nedeniyle sadece antrenmanlara çıkabildi ve ikinci sezon takımı ile beraber tam olarak maçlara çıkmaya başladı.

O sezon takımı ile 15 maça çıktı ve 2 kez fileleri havalandırdı. 2,5 yıl sözleşme imzaladığı takımından 2013-2014 sezonunda ayrıldı ve 2014-2015 sezonunda  Kayseri Erciyesspor sözleşme imzaladı. Kariyerinde zirveye yapan Oğulcan, sezon boyunca takımı ile 30 maça çıkıp 7 gol attı ve birçok kulübün transfer listesine girdi. Takımı sezon sonu küme düşmesine rağmen oynadığı oyunla bütün dikkatleri üzerine çekti. 

2017 yılında ise Çaykur Rizespor'a transfer oldu.

Oğulcan Çağlayan’ın Milli Takım Kariyeri

Oğulcan Çağlayan, Türk Milli Takım kariyerine ilk olarak 2014-2015 sezonunda gösterdiği performans ile Türkiye U-19 kadrosuna davet edilerek yaşadı. Takımı ile çıktı 3 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.