Öğrencilere Eğitim Kredisi Veren Bankalar ve Şartları

Üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla nakit para desteği sağlayan bankalar, kurumlarına başvuran öğrencilere şartları karşılamaları durumunda öğrenci kredisi desteği sağlıyor. Peki, öğrencilere hangi bankalar kredi veriyor ve şartları neler?
Öğrencilere Eğitim Kredisi Veren Bankalar ve Şartları

Lise eğitiminin ardından üniversiteye başlayan öğrenciler için nakit para ihtiyacı en önemli gerekliliklerden bir tanesidir. Bu sorunu çözüme kavuşturmak amacıyla bazı bankalar üniversite öğrencilerine " eğitim desteği kredisi " sağlamaktadır. Ancak, bu kredi desteği verilirken belli şartlar aranmaktadır. Peki, üniversite öğrencilerine eğitim kredisi vermek için hangi şartlar yerine getirilmelidir? Hani bankalar, öğrencilere eğitim kredisi vermektedir? İşte, Üniversite Öğrencilerine Eğitim Kredisi veren bankalar ve şartları

üniversite öğrencisine eğitim kredisi veren bankalar

Üniversite Öğrencileri Bankalardan Kredi Almak İçin Hangi Şartları Yerine Getirmelidir?

Üniversite öğrencilerine eğitim kredisi veren bankaların, adaylarda aradığı şartların başında risksiz kredi notu gelmektedir. Eğer, kredi notunda sıkıntı yoksa, bütün öğrenciler rahatlıkla eğitim kredisine başvuru gerçekleştirebilir. Eğitim kredisine ise veliniz ile başvurulması gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında öğrencinin direk olarak ihtiyaç kredisi için de başvurabilir.

üniversite öğrencisine eğitim kredisi veren bankalar

Hangi Bankalar Eğitim Kredisi Vermektedir?

Üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlayan bankalar aşağıdaki gibidir;


Ziraat Bankası Eğitim Kredisi

Ziraat Bankası, üniversite öğrencilerine 36 ay vadeli düşük faizli kredi seçeneği bulmaktadır. Banka, verilen kredi için herhangi bir kefil ya da teminat istememektedir.

ziraat bankası eğitim kredisi

Başvuru için gerekli belgeler;

  • Ziraat Bankasından alıp ve gerekli bilgileri dolduracağınız bir başvuru formu,
  • Nüfus cüzdanınız, sürücü belgeniz veya pasaportunuz,
  • Öğrenci bu krediyi kendi üzerine çekecekse, çalışma durumuna göre gelir belgesi,
  • Öğrencinin eğitime ilişkin belgeler ve faturalar,
  • Şube tarafından istenecek diğer belgeler.

Vakıf Bank Eğitim Kredisi

Vakıfbank, bütün eğitim seviyesinde olduğu gibi üniversite öğrencilerine de eğitim kredisi desteği vermektedir. Bankanın eğitim kredisine başvurmak için, öğrencilerin, en yakın şubeye gitmeleri gerekmektedir.


İş Bankası Eğitim Kredisi

türkiye iş bankası eğitim kredisi

İş Bankası, eğitim kredisi veren bankalardan bir tanesidir. İş Bankası eğitim kredisine başvuru yapmak için öğrenci kayıt evrakı ve okul masrafı gösteren bir belge olması gerekmektedir.


Deniz Bank Eğitim Kredisi

Denizbank 2017 yılında, öğrencilere 2000 TL’ye kadar eğitim kredisi veren bir banka olarak karşımıza çıktı. Bankanın eğitim kredisi faizi de %0,99 seviyesindedir. Deniz Bank, öğrencilere kredi verirken, herhangi bir teminat ya da kefil aramamaktadır.

deniz bank eğitim kredisi

Gerekli Belgeler;

  • Nüfus cüzdanınızın aslı ve fotokopisi,
  • Gelir belgesi ( maaş bordrosu, maaş yazısı ile başvuranlar için ilave olarak şirketin imza sirküleri, diplomalı serbest meslek sahipleri için 3 yıllık matrahlı vergi levhası)
  • Kredi çeken kişinin yerleşim belgesi veya son aya ait olan bir fatura belgesi,
  • Öğrenci kabul belgesi.

Yapı Kredi Bankası Eğitim Kredisi

Yapı Kredi Bankası, eğitim kredisi bakımında en fazla kredi veren bankalardan bir tanesidir. Banka, 2017 yılında 50 Bin TL’ye kadar kredi imkanı sağladı. Krediyi verirken, 48 aya kadar vade seçenekleri sundu.

yapı kredi bankası eğitim kredisi

Başvuru için gerekli belgeler;

  • Yurtiçi Eğitim için: Öğrenci kayıt belgesinin bir adet fotokopisi. Banka hesap bilgilerinin yer aldığı öğretim ücretlerini gösteren proforma fatura veya okuldan alına bir belge.
  • Yurtdışı Eğitim için: Yurtiçi eğitime Ek olarak Öğrenci Vizesi gerekmektedir.

Garanti Bankası Eğitim Kredisi

Garanti bankasının eğitim öğretim için hazırlamış olduğu bu kampanyadan isterseniz okul taksitlerinizi düşük faizden yararlanarak ödeyebilirsiniz, dilerseniz diğer eğitim harcamalarınız için kullanabilirsiniz.

garanti bankası eğitim kredisi

48 ay vade ile kredinize başvuru yapmak için garanti şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Aşağıdaki görsel üzerinde de göreceğiniz gibi en düşük faiz %1,43 en yüksek faiz oranı ise %1,68 olarak belirtilmiştir.

 


NOT: Yukarıda verilen verilerde ve şartlarda değişiklikler olabilir. En sağlam bilgiyi, kredi alacağınız bankanın şubesinden ya da müşteri hizmetlerinden alabilirsiniz. Gerekli ve en doğru bilgiyi bu sayede öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum