Öğrencilerden Giyilebilir Ödeme Sistemleri

Giyilebilir teknoloji ile hayatımıza giren ödeme sistemlerine bir katkıda University of Arts London öğrencilerinden geldi. İşte öğrencilerin geliştirdiği bu ödeme sistemleri...
Öğrencilerden Giyilebilir Ödeme Sistemleri

Teknoloji alanında yaşanan büyük gelişmelere paralel olarak ödeme sistemlerinde köklü değişiklikler meydana geldi. Ödeme alanındaki bu gelişmeler Apple Pay ile başladı. Ardından Google, Samsung, LG gibi dünya markası teknoloji şirketleri takip ederek bu alanda önemli gelişmelere imza attı.

Ödeme sistemleri konusunda son olarak University of Arts London’ın Sanat ve Tasarım Enstitüsü öğrencileri, Visa Europe ve Central Saint Martins iş birliği ile 3 konsept ortaya koyuldu. Çalışmaların devam ettiği bu tasarımlar 2020 yılında hayata geçecek. İşte tasarımlar şunlar:

bozuk-para-001.jpg

Small Change (Bozuk Para)

Adından anlaşılacağı üzere bozuk para ile yapılacak olan ödemeler için tasarlanmış bir sistemdir. Bu bağlamda cebinizde bozuk para taşımaktan rahatsız iseniz bu paraları sisteminize yükleyip öyle kullanabiliyorsunuz. Her alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz bu cihaz, bozuk para şeklinde tasarlandı ve cihazın e-ink ekranından doğru içerisinde ne kadar paranız kaldığını öğrenebiliyorsunuz.

butceleyici-cihaz.jpg

Budgeteer (Bütçeleyici) 

Para harcama konusunda sorunlar yaşayanlar baz alınarak geliştirilen bu sistem; adı üzerinde ekonominizde bütçeleyici bir rol oynuyor. Bileğinize taktığını bu cihaz ile günlük, haftalık ve aylık harcamalarınızı dikkate alarak bir ay içerisinde en fazla harcama yaptığınız alanı farklı bir renkle belirtiyor. Böylece gereksiz harcamalarınızı rahatlıkla belirleyerek ekonominize büyük katkı sağlıyor.

moda-cihazi.jpg

Thread (Yaka İğnesi) 

Bu tasarım diğer iki tasarımdan farklı olarak marka ve müşteriler arasında daha iyi bir etkileşim kurmasıyı sağlıyor. Artırılmış gerçeklik deneyimi sunan bu ürün yakaya takılıyor. Bu cihazı kullanan kişiler birbirlerinin alışverişlerini takip ediyor ve puanlıyor. Yapılan puanlama ile en yüksek puan alan markaların kıyafetini giyen kişiye “özel gösterim” ya da VIP bilet gibi hediyeler sunuyor. Ayrıca biyometrik doğrulama sayesinde de güvenli bir şekilde ödeme yapma imkanı sağlıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.