Vücuttan Ödem Atmanın En Hızlı Yolları

Ödem, kötü gözükmesinin yanı sıra birçok hastalığa neden olabiliyor. Peki ödem nedir ve ödem söktürücü besinler nelerdir? İşte ödem hakkında her şey.
Vücuttan Ödem Atmanın En Hızlı Yolları

Vücutta biriken fazla sıvılar yüzünden oluşan ödemler çoğu zaman kişiyi kilolu göstererek can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca bazı hastalıkların ortaya çıkmasına da neden olan ödemlerden kurtulmak için doğal yöntemleri araştırdık. Bu içeriğimizde bitkisel ürünler sayesinde hızlı ödem atılımına dair bilgileri sizlere sunacağız.

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Ödem, vücudunuzun dokularında tutulan fazla sıvıların neden olduğu bir şişliklerdir. Peki ödemi atmanın yolları nelerdir?

İşte kısa sürede ödem atmanızı sağlayacak yöntemler...

1. Tuz Tüketimini Azaltın

ödem atmanın doğal yolları

Ödem nasıl atılır sorusuna verilecek en önemli cevap, tuz alımını azaltmak olacaktır. Tuz alımınızı azaltın. Vücuttaki fazla tuz dokulara su çeker. Bu nedenle tuz tüketimini azaltmak ödemi azaltabilir.

2. İşlenmiş Gıda Alımını Sınırlayın

Ödem Atmanın Doğal Yolları

İşlenmiş gıdalar marketlerden satın aldığınız kutulu, dondurulmuş ve konserve ürünlerini içerir. Hazır yiyecekler yerine evde kendiniz yemek hazırlamaya özen gösterin. Bu şekilde yediğiniz yemeklerde eklenmiş tuz olup olmadığından emin olabilirsiniz.

3. Dengeli Beslenin

ödem atmanın doğal yolları

Ödem atmanın en önemli yollarından birisi de dengeli ve sağlıklı beslenmektir. Diyetinizde iyi bir beslenme dengesi sağlamanın en iyi yolu, çeşitli meyve ve sebzeleri yemektir. Bu gıdalar doğal olarak tuz bakımından düşüktür. Kuşkonmaz, maydanoz, pancar, üzüm, yeşil fasulye, yapraklı yeşillik, kabak, ananas, soğan, pırasa ve sarımsak gibi çeşitli meyve ve sebzeleri bolca tüketebilirsiniz.

4. Et Tüketimini Azaltın

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Tükettiğiniz et miktarını sınırlandırmalısınız. Bazı etlerde tuz miktarı daha fazladır. Bunlardan bazıları kurutulmuş etler, soğuk etler ve kırmızı etleridir. Ayrıca aşırı yağ tüketimi, karaciğer, safra kesesi ve sindirimin işlevini de olumsuz yönde etkileyebilir.

5. Bol Miktarda Su İçin

ödem atmanın doğal yolları

Ödem sudan oluşuyorsa neden üzerine su içiyoruz sorusunu sorabilirsiniz. Ancak su vücudu temizlemenin en iyi yoludur. Günde 6-8 bardak su içmeye özen gösterin.

6. Alkol, Kafein ve Tütün Kullanmayın

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Bu ürünler ödemi artırabilir ve genel sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Aynı zamanda alkol ve kafein sizi dehidre edebilir. Bu yüzden bu içecekleri tüketirseniz, etkilerine karşı koymak için normalden daha fazla su içmeniz gerektiğini unutmayın.

7. Bedeninize Uygun Egzersiz Programlarını Uygulayın

ödem atmanın doğal yolları

Ödemden yeterli hareket ve egzersizle kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Ancak çok fazla egzersizin de ödeme neden olabileceği gerçeğini sakın unutmayın. Birçok insan ödemin aşırı egzersizden kaynaklandığını bilmez. Eğer özel bir sağlık durumunuz yoksa bedeninize uygun egzersiz programları deneyebilirsiniz.

8. Çok Oturmaktan Kaçının

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Oturmak ve hareket etmemek ödemin en büyük nedenleri arasındadır. Dolaşmak ve hareket etmek bacak kaslarınızın genişlemesini sağlar. Bu durumda damarlarınız vücudunuza masaj yapar ve kanı uyararak dolaşmasını destekler. Bu şekilde ödem ve şişlik gibi durumların oluşması söz konusu olmaz.

9. Ayaklarınızı Yukarı Kaldırın

ödem atmanın doğal yolları

Uzun süre oturmaktan kaçınamıyorsanız, ödemden korunmak için bacaklarınızı yüksekte tutmaya çalışın. Ayaklarınızı masaya veya bir tabureye yatırın. Ayaklarınızı rahatça dinlendirebileceğiniz bir yastık yığını bile yapabilirsiniz.

10. Her Saat Başı Yürüyün

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Çok fazla ödeminiz biriktiyse, her saat başı 5 dakikalık bir yürüyüşe çıkmak ödemenizi atmanıza yardımcı olacaktır. Bu yürüyüş ruh halinizi iyileştirecek ve ödemenizi atmanıza yardımcı olacaktır.

11. Kollarınızı Kaldırın

ödem atmanın doğal yolları

Ödemlerin çoğu elinizde ve bileklerinizdeyse, kollarınızı ve ellerinizi başınızın üzerinde her 30 dakikada bir yükseltmeye çalışın. Bu hareket, yer çekiminin sayesinde sıvının dışarıya atılmasına yardımcı olacaktır. Kollarınızı havaya kaldırılırken ellerinizi hafifçe sallayın ve bu şekilde en az 60 saniye kadar bekleyin.

12. Sıkıştırma Çorapları Giyin

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Sıkıştırma çorapları, sıvı birikmesini önlemek için alt bacağınızın ve ayak bileğinizin etrafında basınç tutan sıkı elastik çoraplardır. Tıbbi cihaz mağazalarında ve bazı eczanelerde bu çoraplardan bulabilirsiniz.

13. Antioksidan İçeren Besinleri Tüketin

ödem atmanın doğal yolları

Antioksidanlar ödemlerin engellenmesini dolaylı olarak destekleyebilirler çünkü damarları güçlendirirler. Antioksidan yiyecekleri yemenin yanı sıra, üzüm çekirdeği ekstresi (günde iki kez 360 mg) veya yaban mersini (günde üç kez 80 mg) gibi bir ek gıda almayı deneyebilirsiniz.

14. Masaj Yaptırın

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Masaj yaptırmak vücudunuzdaki fazla sıvıyı ve dokuyu harekete geçirebilir. Lenf Drenaj Terapisi olarak da bilinen lenfödem masajı, vücudun lenfatik sistemine yardımcı olan ve bağışıklık fonksiyonunu destekleyen bir masaj şeklidir.

15. Bitki Çayları Tüketin

ödem atmanın doğal yolları

Bitki çayları ürettiğiniz idrar miktarını artırır ve böylece fazla sıvıları vücudunuzdan atar. Ancak bitki çayları kullanmadan önce kullanacağınız bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığını ölçün. İlaç kullanıyorsanız bitki çaylarını kullanmadan önce muhakkak bir uzmana danışın.

Yukarıda listelediğimiz yöntemleri kullanarak ödemden kurtulmanız mümkün. Fakat ödemin oluşmasını engelleyen besinleri de kullanmanız gerektiğini hatırlatalım.

Ödem Nedir?

ödem nedir nasıl oluşur

Uzmanlar ödemin birçok nedeni olabileceğinden bahsedip, ödem oluşması ciddi hastalıkların habercisi olabilir diye uyarıyorlar. Öncelikle ödem nedir? Vücutta sıvı birikmesine ödem denir. Yaygın olarak görülen ödem hücre içi sıvının doku aralarında ve cilt altında birikmesi de diyebiliriz.

Ödeme yol açan hastalıklar, böbrek-karaciğer hastalıkları, kalp-damar sorunları, hormonal hastalıklardır. Ödem oluşmasına neden durumlardan bazıları ise, regl dönemi, menopoz, fazla kilo, az su tüketimi, fazla karbonhidrat tüketimi ve bol tuzlu diyettir. Bunların haricinde magnezyum eksikliği/ B6 vitamin eksikliği ve tansiyon dengesizliği de ödeme neden olabiliyor.

Ödem önce el, ayaklarda ve göz kapaklarında başlar. Tükettiğiniz su ve tuz miktarı ödem oluşmasında etkin rol oynar. Ödem tedavisi ise hastalığa bağlı bir ödem değilse, ilaçsız bazı yöntemlerle ödemden kurtulabilirsiniz.

Ödem Söktürücü Ürünler

Ödem hakkında bilinmesi gereken tüm bilgilerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise ödem söktürücü ürünleri inceleyeceğiz. İşte ödem söktürücü ürünler.

1. Fitovision Detox Çayı

ödem söktürücü

Amazon
Fiyatını Gör
Fitovision
Detoks Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Fitovision deteks çayı ile başlıyoruz. Ödemden kurtulmamız için özel olarak geliştirilen bu çay, içerisindeki bitkiler sayesinde kısa süre içerisinden ödemlerimizi atmamıza yardımcı oluyor. İlk kullanımdan itibaren etkisini gösteren ürün, düzenli kullanımlarda daha fit bir görünüme kavuşmamızı destekliyor. Ek olarak bu çayın tamamen bitkisel içeriğe sahip olduğunu belirtelim.

2. Arifoğlu Ihlamur Çiçek

ödem söktürücü

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Ihlamurun ne kadar etkili bir ödem söktürücü olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Çay yaparak günlük olarak tüketebileceğimiz ıhlamur ile ödemlerimizden kurtulabiliriz. Burada önemli olan nokta düzenli kullanımdır. Her gün 1 adet ıhlamur çayı içerseniz kısa süre içerisinde etkisini göstereceğini söyleyebiliriz.

3. Lipton Zencefil Limon

ödem söktürücü

Amazon
Fiyatını Gör
Lipton
Zencefil Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

En hızlı ödem söktürücü bitkilerden olan zencefil ve limonun karışımı olan bu çay, günlük olarak kullanabileceğimiz bir diğer ödem söktürücüdür. Düzenli kullanımlarda etkisini göstererek ödemlerden kurtulmamızı sağlayan ürün aynı zamanda grip gibi hastalıklara karşı bizi koruyor. Bu sayede hem ödemlerden kurtulmuş oluruz hem de grip gibi salgın hastalıklardan korunuruz.

4. Arifoğlu Çay Ağacı Yağı

ödem söktürücü

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu Çay
Ağacı Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Arifoğlu markasının çay ağacı yağıyla bitiriyoruz. Su buharı distilasyonu ile elde edilen bu yağ, tamamen doğal içeriği sayesinde herkes tarafından kullanılabilirdir. Doğrudan tüketmek yerine karın bölgesine sürebileceğiniz ürün, kısa sürede fazla kilolardan kurtulmanızı sağlayacak. Rahatlatıcı etkisi sayesinde günün stresini üzerinizden alan bitkisel yağ aynı zamanda sivilce problemine karşı da etkilidir. Bu sayede hem fazla kilolardan hem de sivilcelerden kurtulmuş olursunuz.

Ödemin Türleri ve Belirtileri

Belirtiler ödemin nedenine göre değişmektedir. Ödeme sebep olan bazı rahatsızlıklar ve hastalıklar sonucunda iki farklı ödem türü ortaya çıkmaktadır. İşte ödem türleri ve türlere göre ödem belirtileri...

Periferik Ödem (Çukur ödemi)

ödem türleri

Çukur ödemi, ayak bilekleri ve bacaklardaki şişkinlik olarak tanımlanabilir. Periferik ödemden kaynaklanan şişlik, vücut pozisyonundaki değişikliklerle artabilir veya azalabilir. Örneğin bir kişi sırtüstü yatarken şişlik bacaklarda daha az olurken, sakrum (kuyruk sokumu) çevresindeki bölgede daha belirgin olacaktır. Şişmiş yer üzerindeki cilt sıkı ve parlak görünür. Sıkı olan bölgeye parmakla basınç uygulandığında, bir girinti oluşur. Buna periferik ödem yani çukur ödemi denir.

Pulmoner Ödem

ödem türleri

Akciğer ile bağlantılı olan bir ödem türüdür. Pulmoner ödem söz konusu olduğunda, hastanın ekstremitelerinin (kollar ve bacaklar) muayenesinde sıklıkla sıvı tutulumu veya belirgin şişlik olduğuna dair bir kanıt yoktur. Bunun nedeni sıvının akciğerlerde birikmesidir. Pulmoner ödem belirtileri nefes darlığı, düz yatarken solunum güçlüğü ve nefes nefese uyanmaktır.

Ödemin Nedenleri Nelerdir?

Ödemde vücuttaki küçük damarlardan çevre dokulara aşırı sıvı akar. Bu aşırı sıvı, dokuların şişmesine neden olur. Çevre dokulara sızan sıvının nedeni, çeşitli faktörler sonucu olabilir. Peki ödem neden oluşur? İşte ödemin oluşmasının altındaki nedenler.

1. Hamilelik

ödem neden olur

Hamilelik sırasında ödem görülebilir, çünkü gebe kadınlar vücutlarında daha fazla sıvı tutarlar. Ek olarak doğum sonrasında da ödem oluşabilir.

2. İlaç Kullanımı

ödem neden olur

Çeşitli ilaçlar, örneğin steroidler, kalsiyum kanal blokerleri, tiazolidinedionlar (insülin duyarlılığını arttıran oral antidiyabetik gruplarından biri), nonsteroidal (ağrı kesici), antiinflamatuar ilaçlar ve östrojenler ödeme neden olabilir.

3. Karaciğer ve Böbrek Hastalığı

ödem neden olur

Bu organların her ikisi de vücuttaki sıvı dengesinin korunmasında hayati öneme sahiptir ve eğer bu organ sistemlerinde ciddi hastalık varsa ödem gelişebilir. (Karaciğer sirozu, kronik böbrek hastalığı ve akut böbrek yetmezliği.)

4. Venöz Yetmezliği

ödem neden olur

Venöz yetmezliği, kanın kalbe vücudun periferal bölgelerinden (örneğin, ayak bilekleri, bacaklar, ayaklar, eller) verimli bir şekilde dönmediği ve ödem ile sonuçlanan yaygın bir durumdur. Bu durum genellikle her iki bacakta da ödem ile sonuçlanır.

5. Kalp Yetmezliği

ödem neden olur

Kalp zayıfsa ve kanı verimli bir şekilde pompalayamazsa, kanın vücudun belirli bölgelerinde birikmesine neden olur. Bu da sıvının kan damarlarından çevre dokulara sızmasına neden olur.


Adet döneminde ödem oluşur mu, nasıl atılır?

Adet dönemlerinde hormonal dengesizlik sebebiyle ödem oluşumu görülebilir. Özellikle bacaklar ve yük bölgesinde görülen adet dönemi ödemleri, maydanoz ve kekik tüketimi ile geçirilebilir. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenme ve bitki çayları kullanarak da vücutta oluşan ödemleri atabilirsiniz.

Akciğerde ödem oluşumu ne demektir?

Akciğer içerisinde yer alan hava keseciklerinin sıvı ile dolması olayına akciğer ödemi denilmektedir. Bu rahatsızlık sonucu nefes almak hayli zorlaşır ve tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir.

Hızlı ödem atmanın yolları nelerdir?

Hızlı ödem atmanın yolları sağlıklı beslenme ve ödem söktürücü doğal besinleri kullanmaktan geçiyor. Ödem söktürücü besinlerin yanı sıra yukarıda yer alan ödem söktürücü doğal ve bitkisel yöntemleri uygulamanız gerekmektedir. Düzenli spor yapmak ve su tüketmek de ödem atılımını hızlandırır.

Ödem oluşumu nasıl anlaşılır?

Vücuttaki fazlalık suların deri altında birikmesiyle oluşan ödemler hafif şişkinlik ile kendini belli eder. Bu şişkinlik sizi şişman göstermektedir.

Bacaklardaki ödem nasıl atılır?

Bacaklardaki ödemleri atmanın en kolay yolu spor yapmak ve bol su tüketmektir. Bunun yanında bitki çayları ve doğal beslenme de bacaklardaki ödemlerin atılmasına yardımcı olur. Bacaklardaki ödemlerin hızlıca atılması için içeriğimizde yer alan ödem söktürücü doğal tedavi yöntemlerini incelemenizi öneririz.

Yüzde ve yanaklarda ödem oluşur mu?

Genellikle ayaklarda ve bacaklarda oluşan ödem nadiren de olsa yanaklarda ve yüzde de oluşmaktadır. Deri altına gizlenen fazlalık sıvılar yanakların tombul bir görüntüye ulaşmasını sağlar.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.