O Şehirde Dilek Feneri Kullanımı Yasaklandı!

Dilek Feneri, Burdur Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda yasaklandı.
O Şehirde Dilek Feneri Kullanımı Yasaklandı!

Burdur Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı'nda konuşan Vali Şerif Yılmaz, Burdur'da 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında dilek feneri ve benzeri ürünlerin satışı ve kullanımı yasaklandığını bildirdi.

Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapılan Burdur Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplantısında, orman yangınları ile mücadele çerçevesinde gerçekleşen çalışmalar ve alınan önlemlerle ilgili sunum yapıldı.

Yapılan toplantıda kamu kurum ve kuruluşları tarafından orman yangınları ile mücadelede alınması gereken ortak önlemler ile görev ve sorumluluklar hakkında karar verildi. Bundan böyle il sınırları içerisinde 'dilek feneri' ve benzeri ad altında satılan, havada uzun mesafe uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ve kullanımı 1 Haziran-31 Ekim 2017 arası tarihler dikkate alınarak yasaklandı.

dilek feneri

Bu yıl yağış oranının geçtiğimiz yıllara göre daha az olduğunu belirten Vali Şerif Yılmaz, "Hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin üzerinde devam edecek gibi, bu ikisini yan yana koyduğumuzda orman yangın riski açısından bu yıl yüksek risk var. Onun için hazırlıklarımızı en üst seviyede tutmamız lazım. Yangına ilk müdahale en önemli husus.Burdur'da dilek feneri kullanımı yasaklandı Onun içinde köylere verilen su tankerleri dahil olmak üzere müdahale edecek ekiplerin bilinçlendirilmesi ve onların eğitilmesi de diğer önemli bir husus" ifadelerini kullandı.

 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum