The Mechanism (O Mecanismo) Dizisi Hakkında Bilgi - izleyici Yorumları

O Mecanismo, suç ve dram türünde gerçek olaylara dayanan Brezilya yapımı bir Netflix dizisidir. Bu içeriğimizde The Mechanism (O Mecanismo) dizisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için mercek altına alıyoruz.
The Mechanism (O Mecanismo) Dizisi Hakkında Bilgi - izleyici Yorumları

The Mechanism (O Mecanismo) Dizisi Hakkında Bilgi - izleyici Yorumları

o-mecanismo-dizi-inceleme.jpg

Dış ülkelere verdiği destekle birçok farklı ülkenin kültürüne ve yaşayış biçimine şahit olmamızı sağlayan Netflix bu sefer bizi Brezilya’ya götürüyor. Dünyanın diğer ucundaki yaşanmış ve gerçek olaylara ışık tutan yapımlar, Netflix izleyicisinin en çok tercih ettiği seçenek oluyor. Brezilya yapımı olan O Mecanismo da en çok izlenen netflix dizileri arasına girmeyi başaran yapımlardan! Bu içeriğimizde The Mechanism (O Mecanismo) dizisi hakkında bilinmesi gerekenleri, oyuncularını, izleyici yorumları ve hikayesini bu inceleme dizi içeriğimizde sizler için mercek altına alacağız. 


the-mechanism-(o-mecanismo).jpg

1. Narcos’un da yapımcısı olan José Padilha tarafından yaratılan O Mecanismo dizisi Padilha, Felipe Prado ve Marcos Prado tarafından yönetilmiştir. Gerçek olaylara dayanarak senaryolaştırılan bu dizi diğer tüm yaşanmış hikayelerin anlatıldığı yapımlar kadar ilgi çekici bir konuya odaklanıyor. 


the-mechanism-(o-mecanismo)-dizisi.jpg

2. Elena Soarez tarafından yazılan O Mecanismo dizisi toplamda 2 sezondan ve 16 bölümden oluşuyor. Politik drama türündeki bu dizide, iki dedektifin yani Marco ve Verena’nın Brezilya’da gerçekleşen skandal bir para aklama olayını ortaya çıkartma çabasına odaklanıyor.


the-mechanism-(o-mecanismo)-dizisi-hakkinda.jpg

3. Yaşanmış bir olayı belgeselleştirerek değil de kurgusal bir dil dille anlatan O Mecanismo dizisi, olayın başrollerinin gerçek isimlerine dizide yer vermiyor. Gerçek hikayeye farklı olay örgüleri de eklenerek derli toplu bir dizi haline getirilen bu yapım belirli bir kitleye hitap eden suç dizilerinden farklı olarak herkesi memnun edebilecek bir hikayeye sahip diyebiliriz.


the-mechanism.jpg

4. Sürekli geçmiş ve günümüz arasında giderek izleyiciyi sıkmayan olaylarla örülü O Mecanismo dizisinin başrollerinde Caroline Abras, Selton Mello ve Enrique Diaz gibi isimler yer alıyor. İlk bölümü 23 Mart 2018 tarihinde yayınlanan bu dizi, işlenen ağır suçlara ilgi duyan izleyiciler için tercih edilebilecek başarılı seçenekler arasında diyebiliriz.


o-mecanismo-dizisi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

5. The Mechanism dizisinin biraz da hikayesinden bahsetmemiz gerekirse; Marcos mesleğinden dolayı büyük travmalar yaşamış bir dedektif, Verena ise mesleğine büyük bir tutkuyla bağlı olan bir dedektiftir. Dizi genel olarak Marcos ve Verena’nın iç sesleriyle anlatılıyor. İlahi bakış açısına sahip bu iç sesler diziyi farklı kılan noktalarından birisi çünkü aynı zamanda gerçekleşecek olaylar hakkında izleyiciye fikir veriyor.


josé-padilha.jpg

6. Genel olarak takip operasyonları, bürokrasi ve karşılıklı diyaloglarla geçen O Mecanismo dizisi, suç ve aksiyon izlemek isteyenlerin beklentisini karşılamıyor. Gerilim ve aksiyon temposunu dizinin genelinde izleyiciye yansıtmakta çok başarılı olduğunu söyleyemeyeceğimiz bu yapım, seyir zevki olarak başarılı hikayesinin yanı sıra sınıfta kalıyor diyebiliriz. 


O Mecanismo Dizisi İzleyici Yorumları

1. tropa de elite ve narcosun yapımcılarının elinden çıkacak olan yeni bir netflix dizisi. yolsuzluk, para aklama gibi konuları işleyecek olan bu dizi mart 2018'de yayınlanacakmış. konusu sitesinde şu şekilde ifade edilmiş: "bu kurgusal dizi, brezilya'da hem özel sektöre hem de kamuya ait petrol ve inşaat şirketlerine yönelik yürütülen bir yolsuzluk soruşturmasından esinlendi."


2. dizinin ilk iki bölümü izledikten sonra netflix'in en büyük hatasının narcos'da çıtayı çok yukarıya çıkarması olduğunu anladım. dizi aslında kötü değil, zaten yaratıcılarından jose padilha'nın daha önceki işleri arasında 'tropa de elite' ve 'narcos' var. sırf bunların hatırına bile izlenilebilir. ama biraz özensizce ve düşük bütçeyle çekilmiş sanki. karakter sayısı az ve derinlikleri pek yok. hikâyesi güzel aslında fakat narcos'dan aldığınız tadı buradan alamayabilirsiniz. sonuç olarak büyük bir beklentiniz olmadan izlemenizi öneririm.


3. netflix tarafından piyasaya sürülen sürükleyici bir politik dizi. brezilya’da dönen yolsuzluğu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. an itibariyle imdb puanı 9.3’ü bulmuş durumda.


4. guzel gorunen dizi. ilk bolumu izledim. ikinci bolumun baskarinda yoghh artik dedigim sey oldu. yani o seyin olmamasi lazim. spoiler vermeyeyim cunku daha ilk sayfa. yolsuzluk sorusturmasi, adalet vs. gibi kelimelere oyle ac kalmisiz ki dizide izlerken dahi umutlaniyor insan. dizi cok tanidik bilindik bir ülke sanki.


5. aksiyonu az olsa da konu bütünlüğüyle kendisini izlettiren kaliteli dizi. ilk sezon bürokrasi ve yolsuzluk üzerine yoğunlaştılar ama umuyorum ki ikinci sezon brezilya sokaklarını da işin içerisine katarlar.


6. 2014 yilinda brezilya'da patlak veren ve merkezinde dunyanin en buyuk petrol sirketlerinden biri olan petrobras'a yapilan, araba yikama yolsuzluk operasyonunu* konu edinen netflix originals yapimi dizi. is adamlarinin siyasilerle kirli iliskileri, rusvetlerle satin alinan kamu ve hukuk gorevlileri, arka planda devam eden yuzsuz pazarliklar ve medyanin iliski icinde oldugu kisilere gore pozisyon almasi detayli sekilde dizide isleniyor. dizinin en cok hosa gelen kismi da gereksiz aksiyona basvurmayip, olagan akisi icerisinde olaylari anlatmasi.turkiye'nin kirilgan beslideki buyuk kardesi brezilya, pek cok acidan bize benziyor. turkiye'deki yolsuzluk operasyonunu ve kirli iliskileri algilayabilmek adina seyredilmesi gerektigini dusunuyorum.


7. türk dizilerinde nasıl sadece beyaz türkler oynuyorsa bu dizide de sadece avrupai tipler ön rollerde. esmer ve siyahi brezilyalıları nadiren görüyorsunuz.


8. kamu kaynaklarının bir avuç rüşvetçi politikacı ve yandaş müteahhit tarafından nasıl sömürüldüğünün ortaya çıktığı; yalnız brezilya değil latin amerika tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonlarından biri olan operation car wash'u * anlatan, roman uyarlaması netflix dizisi. anlatıcının aktardığı politik ve tarihi göndermeler şahane. marco ruffo adlı ana karakter kurgusal; onun dışındaki bütün önemli karakterler ve olayların büyük bölümü gerçek hayattan uyarlanmış.


9. izlemeyen kahrolur öyle sürükleyici bir dizi. brezilyadan böyle bir dizi izleyeceğim ölsem aklıma gelmezdi. yolsuzluk ve rüşvet skandalı üzerine gerçek bir ölümüne mücadele. netflixi olanlar kaçırmasın olmayanlar da bir şekilde izlesin diyorum. 8.5/10


10. yolsuzluk, rüşvet ve talan çok tanıdık bildik ama en azından bağımsız olarak çalışan; sayıları az da olsa işini belli bir görev anlayışı ve ahlak çevresinde yapan adalet çalışanları var. yargıçlar ve polisler yaptıkları eylemler sebebiyle 1 gün sonra görevden alınıp başka yere atanmıyor. bizde ki umutsuz durum biri bu rüşvet çarkına çomak sokacak olsa, 1 gün değil 1 saat sonra fetocu ilan edilip, meşru hükümete yargı eliyle darbe gerekçesiyle hapse atılır.

Önerilen İçerik: Netflix’te Suç Dizileri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum