Nzuzi Toko Kimdir

Nzuzi Toko, 20 Aralık 1990’da Zaire’nin Kinshasa ketinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Nzuzi Toko Kimdir

Nzuzi Toko Biyografisi

Nzuzi Toko’nun Kulüp Kariyeri

Nzuzi Toko, futbol kariyerine ilk olarak İsviçre ekiplerinden Grasshoppers’ın alt yapısında başladı. Uzun yıllar burada mücadele verdikten sonra 2007 yılında Grasshoppers II’ye yükseltildi. Bir sezon boyunca takımda 10 kez giydiği forma altında 1 gol atarak dikkatleri üzerine çekti ve 2008 yılında as takıma çağrıldı. İlk sezonunda çok fazla forma şansı yakalayamadı ancak sonraki sezonlarda maçlara 11’de çıkmaya başlayıp takımın değişilmez oyuncuları arasında yer aldı.

nzuzi toko eskişehirspor

2012-2013 sezonunda kariyerinde ilk başarıyı elde etti ve İsviçre Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. O sezon takımına kupada 3 maçta 1 gollük performansı ile etki etti. Bir sezon daha burada forma giyen Toko, 2014-2015 sezonunun başında İngiliz ekiplerinden Brighton’a transfer oldu ancak burada bekleneni veremedi ve aynı sezonun devre arasında yolunu Türkiye’ye çevirip Eskişehirspor ile anlaştı. Yarı sezon boyunca Eskişehirspor ile 16 maça çıkıp 1 gol atan futbolcu, 2015-2016 sezonuna da Eskişehir forması altında girdi.

Nzuzi Toko’nun Milli Takım Kariyeri

Nzuzi Toko, milli formayı kariyerinde iki farklı ülkede giydi. Bunlardan bir tanesi İsviçre U-21 takımıydı ve burada 2013 Avrupa U-21 Şampiyonası'na katılıp 9 maça çıktı. 2014 yılında ise Kongo Milli Takımı’na davet edildi. 2014 yılında da FİFA Dünya Kupası’nda Kongo milli formasını giydi. Kariyeri boyunca 4 maçta sahne alan Nzuzi Toko, kariyerine Kongo’da devam etmektedir.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.