Nursel Aydoğan Kimdir

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili olan Nursel Aydoğan, 17 Kasım 1958'de Bursa Yenişehir'de doğmuştur. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Fatma'dır.
Nursel Aydoğan Kimdir

Nursel Aydoğan Biyografisi

Nursel Aydoğan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra Bursa Ünilever-İş. Dosan Konserve Fabrikası ile Antalya Hıfzıssıhha Enstitüsü ve Mersin Sağlık Müdürlüğünde gıda mühendisi olarak görev yaptı. KESK'e bağlı Tüm-Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ile Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasında (SES) yöneticilik yaptı. Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonunda (TUHAD-FED) Genel Başkanlık görevini yürüttü. Demokratik Toplum Partisi Kurucu Üyesi oldu.

Nursel Aydoğan, 25. ve 26. Dönem Genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili olarak seçildi.

Hakkındaki terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak Adliyesinde savcılıktaki ifade işlemlerini tamamladıktan sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıktı ve tutuklandı.

Aydoğan, 1 çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.